Jeg har fotografert deg mens du sover

roman

av (forfatter).

Solum Bokvennen 2020 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (6 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

«Jeg har fotografert deg mens du sover» er en sart historie om studenten Inga, fortalt gjennom en rekke brev hun skriver til menneskene i livet sitt, både levende og døde. Vi får gradvis vite mer og mer om Ingas barndom og småsøsken, om venner og studier, om kjæresten, og trangen til å dempe problemer med alkohol. Alicia Ryberg skriver på en inderlig, men behersket måte, med et språk som vakkert formidler Ingas blikk på verden. «Jeg har fotografert deg mens du sover» er en innsiktsfull roman om omsorg og relasjoner, om det å forstå seg selv og sitt forhold sine nærmeste. Forfatter Alicia Thi Nguyen Ryberg (f.1986) er fra Oslo, og jobber som psykolog. «Jeg har fotografert deg mens du sover» er hennes debutroman.

Omtale fra forlaget

«(...) «Jeg har fotografert deg mens du sover» minner oss på våre ulike utgangspunkt og viser hvor vanskelig det kan være å både gi og ta imot kjærlighet når en ikke er vant til det.» - Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

«Jeg har fotografert deg mens du sover» er en sart historie om studenten Inga, fortalt gjennom en rekke brev hun skriver til menneskene i livet sitt, både levende og døde. Vi får gradvis vite mer og mer om Ingas barndom og småsøsken, om venner og studier, om kjæresten, og trangen til å dempe problemer med alkohol. Alicia Ryberg skriver på en inderlig, men behersket måte, med et språk som vakkert formidler Ingas blikk på verden. «Jeg har fotografert deg mens du sover» er en innsiktsfull roman om omsorg og relasjoner, om det å forstå seg selv og sitt forhold sine nærmeste.

Forfatter Alicia Thi Nguyen Ryberg (f.1986) er fra Oslo, og jobber som psykolog. «Jeg har fotografert deg mens du sover» er hennes debutroman.

Utdrag fra boken:
«Jeg har satt en brøddeig til langtidsheving i kjøleskapet, og skiftet den lille lyspæra i kjøkkenvifta, den som gikk rett etter at vi flyttet inn, jeg gikk hele runden fra Kiwi til Rema til den tyrkiske kjøpmannen på hjørnet før jeg fant riktig pære. Jeg har kikket på jobbannonser og oppdatert CV-en, bestilt noen bøker på biblioteket, laget en arbeidsplan, svart på e-poster. Jeg har fulgt arbeidsplanen og lest to tørre vitenskapelige artikler og skrevet litt mer på litteraturdelen av oppgaven. Så i dag kan jeg føle med produktiv. I dag kan jeg føle meg ansvarlig, nesten som en voksen.»

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2020

Format E-bok

ISBN13 9788256021864

EAN 9788256021864

Språk Bokmål

Sider 205

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har fotografert deg mens du sover. Alicia Thi Nguyen Ryberg.
Ei lita fin og spesielt bok fra ei ny stemme.
Studenten Inga skreller livet sitt, lag for lag, som løk, ved å skrive brev som forklaring på hendelser tilbake i tid, og om sine innerste tanker til folka som har betydd noe, positivt og negativt, i livet hennes. Via disse breva får vi dypere og dypere innsikt og forståelse for Ingas situasjon. Og som i romaner flest, er her mye som har vært vanskelig og noe komplisert. Artig komponert om relasjoner. Bra bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg husker så lite fra barndommen, men det at mamma ofte satt og leste husker jeg tydelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

22 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Februar - roman" av Johan Lindvall
  • "Mor når hun vinker fra toget - dikt" av Emely Benedicte Kahrs
  • "Støv - roman" av Yvonne Adhiambo Owuor
  • "De ufullendte" av Ellen Rømming
  • "Kjøtt og blod" av Mari Andreassen
  • "Bra kunst om menn - roman" av Ellen Emmerentze Jervell
  • "Babetta" av Nina Wähä
  • "Huskeøvelser for viderekomne" av Aldona Kasztan
  • "Utskudd - noveller" av Majken van Bruggen
  • "Fritt fall - roman" av Sunniva Vagstad
  • "En ubehagelig uke - roman" av Per Schreiner
  • "Å være flere - dikt" av Steinar Opstad
Alle bokanbefalinger for dette verket