Janni

slik ble mitt liv

av (forfatter) og Ane Rostad Stokholm (medforfatter).

Pegasus 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Janni ble født som gutt på Lillehammer i 1944. Allerede som 13-åring flyttet hun hjemmefra, og i boka forteller hun om et liv preget av opp- og nedturer: fra tyskerunge og gutteprostituert til kvinne og lykkelig ekteskap med en mann i tjue år, mens hun hele tiden jobbet som prostituert.

Omtale fra forlaget

Janni: Slik ble mitt liv. Tyskerunge - transseksuell - dronning på Strøket Fra skyggesiden av etterkrigstidens velferdssamfunn. I over femti år har Janni jobbet som prostituert, etter at hun stakk til Oslo som 13-årig gutt. En "tyskerunge" trengte jo heller ikke skolegang ... Tusener av menn har betalt for hennes tjenester, også før hun ble kjønnskorrigert. Etter lukrative år som prostituert fra egen leilighet med opp til femten kunder om dagen, måtte Janni tåle hånet fra de andre jentene på Strøket da hun igjen dukket opp på gatehjørnene. Samtidig har hun med verdighet stått opp for noe som fordømmes av samfunnet. Og hun har ikke latt seg knekke av all motgangen; som da hun måtte gå fra eneboligen sin, eller det 20 år lange ekteskapet med en langt yngre mann fra en velstående familie gikk i oppløsning. Det snakkes om sluttpakker, men hva skal en 66 år gammel prostituert finne på? Jentene på Strøket kaller henne fremdeles for "mamma". Samarbeidet med Pro Sentret har hjulpet henne igjennom vanskelige perioder. Og som leder for PION (Prostituertes Interesseorganisasjon) har hun brukt sine erfaringer til å informere politikere og andre om prostitusjonsmiljøet. Janni: Slik ble mitt liv Fortalt til Ane Rostad Stokholm Etterord av Liv Jessen, leder av Pro Sentret

Bokdetaljer

Forlag Pegasus

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788244200370

EAN 9788244200370

Omtalt person Janni Christine Wintherbauer

Språk Bokmål

Sider 133

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket