Jakten

av (forfatter), Christina Revold (oversetter) og Yngve Berven (oppleser).

Aschehoug 2023 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.41 (17 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2023

Format Lydfil

ISBN13 9788203397202

EAN 9788203397202

Serie Martin Servaz (7)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 7 0 0 1

Bokomtaler

Ok. Skiller seg noe fra de foregående bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ung gutt blir påkjørt på en øde skogsvei. På hodet har han et hjortegevir og i følge vedkommende som kjørte på ham, virket han livredd. Politietterforsker, Martin Servaz, får en komplisert sak i fanget, som har forgreininger innad i egne rekker. Samtidig går pandemien sin gang og politiet er fritt vilt blant rasende franskmenn.

Ikke like spennende som de forrige bøkene i serien, men veldig interessant å få innblikk i fransk politikk på flere områder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En krimserie som bare blir sterkere og sterkere, og kanskje også mørkere?

Vanligvis blir man noe lei og kjeder seg når man er et godt stykke inn i en krimserie, men her er det noe omvendt. Minier har egen evne til å holde interessen oppe, og liker balansen mellom det hverdagslige og det ondskapsfulle. Det er en god kontrast.

Brutale hendelser
I Jakten leser man om en ung mann som blir påkjørt. Han kommer løpende ut fra skogen som om han er jaget av noen. Sjåføren har ingen sjans til å stope i tide. Offeret har på et dyrehode som forestiller en hjort og på brystet er ordet rettferdighet brent inn i brystpartiet. Hvem har gjort dette mot ham, og hvis han ble jaget av noen, har de gjort det mot noen andre?

I mellomtiden leser man om stressa Frankrike i opprør, fordi det trues med ny nedstenging på grunn av covid, og mange har ikke råd til å miste jobbene sine. På hjemmebane er Martin Servaz redd for å miste harmonien, da hans partner vurderer om hun skal være med på et viktig oppdrag eller ikke. Blir ting noen gang normalt igjen både for ham og Frankrike?

Fascinerende hovedkarakter
Som vanlig skriver Minier svært godt. Kapitlene er korte, dialogene erfengende, og det dukker også opp en ny karakter. Minier klarer hele tiden å holde på interessen og det er fort gjort å lese noen sider ekstra sider. Liker også at Martin Servaz ikke beskrives som en typisk etterforsker. Han har sin egen stil og gjør ting på sin egen måte, men kan samtidig være myk når det trengs, og han vet hva som er viktig for ham. Føler at han er litt menneskelig i motsetning til mange etterforskere og politifolk man leser om. De fleste andre karakterene er også spennende å bli kjent med, på godt og vondt.

Syntes tematikken var både realistisk og engasjerende å lese om. Det var hele tiden noe som skjedde, og det plaget ikke meg noe å lese om covid. Det er bare ikke et tema jeg synes er noe interessant å lese om. Derfor ble jeg litt smålei av munnbindene som stadig ble nevt underveis i boka. Det var det eneste som la en liten demper på spenningen. Men heldigvis var det ikke så mye nevnt at det overskygget hele handlingen.

Bortsett fra munnbindstyret, var Jakten nok en sterk bok i Martin Servaz serien. Liker mørket og dysterheten denne og de andre bøkene består av. Vet at Minier har begynt på en ny serie, og håper det ikke betyr slutten for Servaz, for leser mer enn gjerne neste bok.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

34 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Djevelpakten" av Max Seeck
  • "Sorgsankeren" av Heine T. Bakkeid
  • "Liksteinen - kriminalroman" av Marit Reiersgård
  • "Samiras død" av Myriam H. Bjerkli
  • "Stamina" av Thomas Bagger
  • "Den som hengir seg til djevelen" av Lars Helle
  • "Begravet" av Sharon Bolton
  • "Løvinnen - kriminalroman" av Sven Petter Næss
  • "Dalen - roman" av Bernard Minier
  • "Giftmakersken" av Sarah Penner
  • "Lucia" av Bernard Minier
  • "Hjertegress" av Johanna Mo
Alle bokanbefalinger for dette verket