Jakten på Eden

av (forfatter) og Veronika Lien (oppleser).

Chillfactor 2021 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (9 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Jakten på Eden er en krim som handler om maktmisbruk, ondskap og overlevelse.
To unge kvinner blir funnet drept. Likene bærer preg av svært grov mishandling. Funnsted og tidspunkt er forskjellig, men dødsårsaken er den samme. Det lokale politiet i Anchorage mistenker at de har en seriemorder gående løs. De kontakter FBI.
For FBI-agent Gwen Starke fører saken til store vanskeligheter. Hun blir mistenkeliggjort og ender opp i en jakt som eskalerer ut av kontroll.
To gamle saker fra Skagen, Danmark i 1969 og 1984 viser seg å være sentrale. Etterforsker i Københavns cold-case enhet, Nikolai Janko, samarbeider med FBI i Alaska. Det utvikler seg til å bli et vanvittig kappløp med tiden på tvers av tiår og landegrenser.

Bokdetaljer

Forlag Chillfactor

Utgivelsesår 2021

Format Lydfil

ISBN13 9788269147230

EAN 9788269147230

Serie Gwen Starke (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Alaska

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 2 1 1 0

Bokomtaler

Svandis Hanna Gudmindottir"Jakten på Eden"

Jakten på Eden er en krim om menneskets urettferdige rangordning, maktmisbruk, ondskap og overlevelse. Hvor noen fritt tar seg til rette på andres bekostning. Dessverre går denne uretten ofte i arv. To unge kvinner blir funnet drept. Likene bærer preg av svært grov mishandling. Funnsted og tidspunkt er forskjellig, men dødsårsaken er den samme. Det lokale politiet i Anchorage mistenker at de har en seriemorder gående løs. De kontakter FBI. For FBI-agent Gwen Starke fører saken til store vanskeligheter. Hun blir mistenkeliggjort og ender opp i en jakt som eskalerer ut av kontroll. Gamle saker fra 1969 og 1984 i Skagen, Danmark viser seg å være sentrale. Etterforsker i Københavns cold-case enhet, Nikolai Janko, samarbeider med FBI i Alaska. Det utvikler seg til å bli et vanvittig kappløp med tiden på tvers av tiår og landegrenser.

For meg var Gudmindottir en helt ukjent forfatter som jeg nesten tilfeldig snublet over, og nye forfattere synes jeg alltid det er ekstra spennende å lese. I romanen er det FBI-Agent Gwen Stark som er hovedpersonen. To cold case saker fra Danmark i 1969 og1984 viser seg å ha forbindelser med dagens sak. Det blir et hektisk kappløp mot tiden for å få tatt de mistenkte. Boka viser oss hva mennesker er villige til å gjøre, utøve makt og misbruke andre mennesker på det groveste. Ondskap utføres i lukka troskap og går i arv i generasjoner. Den viser også hvor sterkt overlevelsesinstinktet i mennesker er nå de blir utsatt for ekstreme situasjoner. Spenningen starter på første side, og deretter skjer det noe hele veien. Det var en bok jeg hadde problemer med å legge fra meg, lettlest, med korte kapitler og spennende til siste side. Men det må komme en oppfølger, for avslutningen gjorde at jeg satt igjen med mange spørsmål. Boka anbefales glatt videre, det var en meget lovende debut, og det er alltid kjekt å oppdage ukjente forfattere når de i tillegg leverer ei bra bok. Våg deg ut på en ukjent forfatter og les denne boka her!Boka er et lese-eksemplar sponset av Bookis og forfatteren.Terningkast 5-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Krimbøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Hva velger du?" av Svandis Hanna Gudmundsdottir
  • "Liv, levende, død" av Alex Dahl
  • "Ulykke" av Gjøran Engen
  • "Den mørke engelen" av Mari Jungstedt
  • "Uten samtykke" av Siri Fossing
  • "Lang lang rekke" av Bjørn Bakken
  • "Inferno" av Stig Ellingsen
  • "Den doble stillheten" av Mari Jungstedt
  • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
  • "Terningmorderen" av Hans Olav Lahlum
  • "Vennen" av Joakim Zander
  • "Liket i Slottsparken - kriminalroman" av Gaute Wicksander
Alle bokanbefalinger for dette verket