Islam og kristendom

konflikt eller dialog?

av (forfatter).

Pax forlag 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det muslimske nærværet er nytt og sterkt i Noreg og i Vest-Europa elles. Boka tar utgangspunkt i islam i Noreg, og tar dernest lesaren med tilbake til 6-700-talet, då samlivet mellom kristendom og islam tok til. Forfattaren fortel om forholdet mellom musliamar og kristne i Arabia og Bagdad, om den spanske gullalderen, om korstoga og om islamsk renessanse. Historia blir ført fram til vår eiga tid. Forfattaren drøfter likskapar og skilnader mellom Bibelen og Koranen, samt gudsbiletet og det ulike synet på profetane i dei to religionane. Forfattaren diskuterar og meir etiske tema som lov, fridom og samvit i islam og kristendom. Boka tar i tillegg opp politiske tema som stat og religion, menneskerettar, kjønnsmakt og valdsbruk. Med litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

NY UTGAVE JUNI 2014
I Norge, og i Vest-Europa elles, er det muslimske nærveret nytt og sterkt. Denne boka tar utgangspunkt i islam i Norge, og tar dernest lesaren med på ei fargesterk og tankevekkjande reise i tida, tilbake til 6-700-talet, då det rike, men også spenningsfylte samlivet mellom kristendom og islam tok til. Oddbjørn Leirvik fortel om forholdet mellom muslimar og kristne i Arabia og Bagdad, om den spanske gullalderen, om korstoga og om islamsk renessanse. Historia blir ført fram til vår eiga tid, då kulturmøtet skjer midt i Europa der kristne, muslimar og andre med og utan religion strevar med å finne fram til nye former for fleirreligiøst og multikulturelt samkvem.

Bokdetaljer

Forlag Pax forlag

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788253028385

EAN 9788253028385

Språk Nynorsk

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sofies verden - roman om filosofiens historie" av Jostein Gaarder
  • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket