Insektenes planet

om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten

av (forfatter) og Tuva Sverdrup-Thygeson (illustratør).

J.M. Stenersens forlag AS 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.23 (13 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bli med inn i insektenes forunderlige verden!

For hvert menneske som lever på jorden, finnes det 200 millioner insekter. Insektene er overalt - i skogen og i enga, i bekken og i parken. De lever i seks tusen meters høyde, i de dypeste grotter, i døpefonter, inne i datamaskiner og i hvalrossens nesebor. Insektene er helt annerledes skapt enn oss mennesker: De bærer skjelettet utenpå kroppen som en rustning og kan ha ører på knærne, øyne på penis og tunga under beina. Selv med en hjerne på størrelse med et sesamfrø kan de gjenkjenne ansikter. Insekter har dessuten en ufattelig forplantningsevne og tilpasningsdyktighet. Men selv om insektene er mange, går antallet dramatisk tilbake. Mens vi mennesker har blitt dobbelt så mange de siste 40 årene, viser studier at antallet insektindivider har blitt halvert på samme tid.

Uten insektene vil mennesker og dyr dø. Insektene forvandler visne planter, møkk og døde dyr til fruktbar jord. De bestøver blomster og er mat for andre dyr. De er rett og slett tannhjulene som får verden til å gå rundt.

Anne Sverdrup-Thygeson har forsket på insekter i mange år. I denne boka kan du lese om hva som fascinerer henne - og om hvorfor vi bør ta bedre vare på disse snedige skapningene.

«Hysterisk morsom (...) Leser du denne boken, skal det godt gjøres å ikke bli mer fascinert av (og kanskje glad i) insekter.» Ole Mathismoen, Aftenposten.

Bokdetaljer

Forlag J.M. Stenersens forlag AS

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788272016509

EAN 9788272016509

Språk Bokmål

Sider 222

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 6 2 0 0 0

Bokomtaler

Jeg setter pris på at forfatteren er så tydelig engasjert. Det skinner gjennom hele boka. Hun gir insektene en velfortjent stemme og lar oss bli kjent med disse rare, nyttige og fascinerende småkrypene. Det fortjener hun kudos for. En del av det jeg leste visste jeg fra før av, så ikke alt var nytt for min del. Lærte likevel en del, så sier ikke nei til ny informasjon og lærdom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En artig og uformell bok om insektene og alt det fantastiske de står for. Anne Sverdrup-Thygeson viser at hun elsker insekter med denne boka! Anbefales for alle, ikke bare de som står insektene nær!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Lenge før menneskene satte sine bein på kloden, hadde insektene startet med både jordbruk og husdyrhold: Termitter dyrker sopp til mat, og maur holder bladlus som melkekyr. Veps var de første til å lage papir av cellulose. Vår-fluelarver fanget andre dyr i garn i millioner av år før vi mennesker klarte å knyte vårt første fiskegarn. Insektene løste kompliserte problemer innen aerodynamikk og navigasjon for flere millioner år siden og lærte seg å kontrollere om ikke ild, så iallfall lys - attpåtil i egen kropp.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Dyrene som forsvant" av Line Renslebråten
 • "Spiselig - en fortelling om maten og mennesket" av Birger Svihus
 • "Steikje te styr - 14 forteljingar om Sunnmøre" av Fredrik Steen
 • "Gull eller grønne skoger? - politikk for det gode liv" av Eivind Hoff-Elimari
 • "Nynorsk litteraturhistorie" av Jan Inge Sørbø
 • "Stjernejeger - en spektakulær fortelling om en jazzmusiker, de eldste partiklene i vårt solsystem og en usannsynlig oppdagelse" av Jon Larsen
 • "Påkledd i dusjen - ungdom og kropp" av Wenche Bjørnebekk
 • "Det er berre eit spørsmål om tid - kalenderdikt 2014-2018" av Eldrid Lunden
 • "Trær i Norge - arter, kjennetegn, utbredelse" av Arnodd Håpnes
 • "Ingen av oss er borte - dikt" av Kjell Ivar Sandvik
 • "Saudi-Arabia - sverdet og stemmene" av Ina Tin
 • "Alt du må vite om vaksiner" av Tone Fredsvik Gregers
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver