Hvitløk og safirer

en restaurantkritikers hemmelige liv

av (forfatter) og Eva Storsveen (oversetter).

Gyldendal fakta 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (5 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

For å gjøre en god jobb som restaurantkritiker, visste Ruth Reichl at anonymitet var en viktig forutsetning. Men da New York Times ansetter henne, henger spisesteder over hele Manhattan opp bilder av henne. I tillegg får enhver som kan varsle hennes ankomst en bonus. Hvordan skal Ruth kunne gi en objektiv anmeldelse når restaurantene ruller ut den røde løperen hver gang hun ankommer et nytt sted? Dette er begynnelsen på Ruth Reichls karriere som kritiker i forkledning. Med hjelp fra en teaterinstruktør, en ny garderobe, parykker og sminke, blir Ruth til Molly, Chloe, Brenda og Miriam. Ingen av disse damene får like god service som Ruth. Boken forteller om de fem årene hennes som restaurantkritiker i New York Times.

Omtale fra forlaget

For å gjøre en god jobb som restaurantkritiker, visste Ruth Reichl at anonymitet var en viktig forutsetning. Men da New York Times ansetter henne, henger spisesteder over hele Manhattan opp bilder av henne. I tillegg får enhver som kan varsle hennes ankomst en bonus. Hvordan skal Ruth kunne gi en objektiv anmeldelse når restaurantene ruller ut den røde løperen hver gang hun ankommer et nytt sted? Dette er begynnelsen på Ruth Reichls karriere som kritiker i forkledning. Med hjelp fra en teaterinstruktør, en ny garderobe, parykker og sminke, blir Ruth til Molly, Chloe, Brenda og Miriam. Ingen av disse damene får like god service som Ruth. Boken forteller om de fem årene hennes som restaurantkritiker i New York Times.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal fakta

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205339804

EAN 9788205339804

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 3 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.

Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.

Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...

Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.

Takk til alle som kommer med velsmakende forslag!

Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den som skal komme" av Kathleen McGowan
  • "Jeg fatter ikke hvordan hun får det til - en komedie om å mislykkes, en tragedie om å lykkes" av Allison Pearson
  • "Svarthuset" av Peter May
  • "Øya under havet" av Isabel Allende
  • "Inés, jeg elsker deg!" av Isabel Allende
  • "Geisha" av Arthur Golden
  • "Rapsgubbene" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Tjenerinnens beretning" av Margaret Atwood
  • "Klippehulens folk" av Jean M. Auel
  • "Vannmelonen" av Marian Keyes
  • "Mrs. Dalloway" av Virginia Woolf
  • "Elskeren" av Marguerite Duras
Alle bokanbefalinger for dette verket