Hvit

av (forfatter) og Jannicke Hansen (illustratør).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.25 (4 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Hvit, er en nydelig illustrert bildebok om hvilke fantastiske ting vi kan komme til å oppleve om vi bare tør å møte det som er annerledes. Den passer for barn fra 3-6 år. Sky og Skare er sorteringseksperter! De sorterer dingser: hvite sirkler, hvite trekanter og hvite firkanter i alle varianter. De er nøye og alle dingsene som ikke passer inn i deres hvite snødekkede verden plasseres rett i ubrukelig-boksen. Men hva skjer når det plutselig dukker opp en mistenkelig, uformelig og merkelig dings full av farge?

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788202645465

EAN 9788202645465

Språk Bokmål

Sider 37

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Barneboken Hvit er skrevet og illustrert av søstrene Silje Hansen Flemmen og Jannicke Hansen. Jannicke Hansen har illustret boka, og sammen har de skapt en fargerik og tankevekkende bok, for å lære oss hvor viktig farger er, og at man ikke trenger å være redd for noe som er utenom det vanlige.

Bare tenk hvor kjedelig hvis alt rundt oss hadde vært nyanser av hvit. Det ville ha vært kaldt og temmelig kjedelig. Og er det mulig å være like redd for farger som Sky og Skare er?

Trist og fargeløs hverdag
Sky og Skare gjør omtrent det samme hver dag. De våkner opp tidlig, spiser måltidene de skal ha, og hver dag gjør de den samme jobben. Ut av en maskin kommer det forskjellige ting som består av forskjellige former. De skal inn i en boks, og passe inn i samme form som tingene består av som; sirkler, firkanter, trekanter osv ... Hvis de ikke gjør det, havner de i en annen boks, hvor ting som ikke kommer til nytte havner i. Ikke den enkleste barneboka å forklare ...

En dag blir de redde da noe ukjent kommer ut av maskinen de får som de skal sortere ting av. En svær fargemasse kommer ut, og beveger seg overalt. De vet ikke hva farger er, eller hva denne massen er. De vet ikke hva de skal gjøre for å bli kvitt den. Er det egentlig noe å være redd for?

Morsom bok å bla i
Boka er av stor format og behagelig å bla i, og liker kontrasten mellom det gråhvite og fargene som plutselig kommer. Det skrives om en trist tilværelse, som blir til noe redselsfullt, på en noe komisk måte. For oss som er vant til farger fra før, synes nok det er litt vanskelig å sette oss inn i deres sko. Noe som er morsomt med denne boka.

Et artig konsept for store og små.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Frinken Fopp" av Knut Nærum
  • "Den magiske pappesken" av Kristin Bortolotti
  • "Greta og kjempene - inspirert av Greta Thunbergs kamp for å redde jorda vår" av Zoë Tucker
  • "Lillebror er ny som månen" av Åse Ombustvedt
  • "En flue fløy" av Sondre Lerche
  • "Der Agnes bor" av Marit Larsen
  • "Snømannens jul" av Sondre Lerche
  • "Mira" av Sabine Lemire
  • "Julian er en havfrue" av Jessica Love
  • "Kryptozoologi for begynnere" av Sylvia Douyé
  • "Ulveskogen" av Nora Brech
  • "Natteravnen" av Johan Rundberg
Alle bokanbefalinger for dette verket