Hvit front

en pasientskadehistorie

av (forfatter).

Emilia 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren fikk en forsinket kreftdiagnose, og forteller her om sitt møte med Radiumhospitalet, Norsk pasientskadeerstatning og rettsvesenet.

Omtale fra forlaget

HVIT FRONT er tittelen på en pasientskadehistorie som belyser graverende forhold i norsk helsevesen. Den tar utgangspunkt i en elementær feil som ble til ubotelig skade for pasienten, men det er legenes . og Norsk Pasientskadeerstatnings . reaksjon på hennes klage som er tema for denne boken. Eva Stabursvik er ikke alene om sin opplevelse av å møte veggen . men hennes grundige dokumentasjon av motstanden hun møtte, er ganske enestående. Den viser, hinsides tvil, blant annet at norske leger beskytter hverandre mot berettigede pasientklager at Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) i kritiske tilfeller er mer opptatt av å beskytte legestanden enn av å hjelpe feilbehandlede pasienter til å få erstatning. Vel så viktig i forfatterens øyne er at det faktum at det er så vanskelig få en innrømmelse av at det faktisk er begått feil, selv om den er alvorlig. Ja, kanskje især i alvorlige tilfeller? at NPE tilsynelatende er mer opptatt av å beskytte seg selv enn av en rettferdig og uhildet behandling av en klagesak. Kfr. deres protest mot den svenske sakkyndig-uttalelsen som entydig ga forfatteren medhold i hennes klage, og som NPE sørget for å skyve ut av saken. Det er for øvrig verd å merke seg at NPE fast benytter et advokatfirma som er eksperter på forsikringssaker, som sine forsvarere i klagesaker. * at pasientens advokat, engasjert for å bistå henne med en ankesak og i siste instans en rettssak mot NPE, i stedet fremtvinger et forlik med NPE på høyst ureglementert vis. Det er også et poeng at advokaten .snur. i sin vurdering av saken etter å ha tatt ut det maksimale beløp fra pasientens forsikring i salær. Eva Stabursvik har brukt flere år på å skrive ned sin avslørende historie, i håp om at hun med dette kan få satt legenes holdning på dagsorden og bidra til reelle endringer i deres praksis.

Bokdetaljer

Forlag Emilia

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788274190955

EAN 9788274190955

Språk Bokmål

Sider 142

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket