Hva skjedde med Amy?

roman

av (forfatter) og Nina Aspen (oversetter).

Juritzen forl. 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.67 (21 terningkast.)

38 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Sammenlignes med Flink pike (Gillian Flynn) og
Snøbarnet (Eowyn Ivey).
Livene til hennes foreldre Beth og Brian gikk i oppløsning.
Ti år senere sliter mamma Beth fortsatt med en enorm sorg og
redsel for hva som skjedde med hennes eneste barn, men
marerittet blir bare verre når en fremmed kvinne banker på
døren. I hånden holder hun en jente som ser ut som Amy den
dagen hun forsvant for ti år siden.
Enhver mors største mareritt har akkurat blitt verre. Mye
verre.
Dette er en stor psykologisk thriller. Forfatteren holder
spenningen bokstavelig til siste side. Slutten er virkelig overraskende
og uventet.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282055659

EAN 9788282055659

Genre Thriller

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 373

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 7 7 1 1

Bokomtaler

Av og til kan noe være for godt til å være sant ...

Moren til Amy er fra seg av sorg. I de ti siste årene har hun sørget over sin forsvunnede datter. Helt siden forsvinningen, har hun gått til klarsynte i håp om å finne ut hva som hendte med datteren hennes, eller et lite snev av håp om at de kanskje vet hvor liket av henne er hvis hun ble drept, slik at moren i det minste har en grav å gå til. Men det er lettere sagt enn gjort. Dette er hennes måte å sørge på. Når hun ikke er hos klarsynte, er hun hjemme og vasker huset. Vasker for å få tiden til å gå, og kanskje få blokkere tankene. Mannen hennes har gått fra henne og Beth er alene med sorgen. Men livet til Beth blir snudd på hodet når to personer dukker opp i livet hennes ...

Jeg har i mange år vært glad i psykologiske thrillere (selv om grøss er min favorittsjanger) ,men psykologiske thrillere er ikke så verst det heller, men det som irriterer meg eller rettere sagt gjør meg forbanna er at alle psykologiske thrillere blir sammenlignet med bøkene til Gillian Flynn. Jeg har lest Gone girl (Flink pike) og Mørke rom av henne og syntes de var hverken nyskapende eller spennende. De var kjedelige. Så i mine øyne er bøkene hennes oppskrytt. Så det irriterer meg at nesten alle psykologiske thrillere blir sammenlignet med bøkene hennes på nesten hvert bokomslag. Kan dere være så snill å slutte med det? Denne boka blir også sammenlignet med Før jeg sovner av S.J. Watson og det støtter jeg heller. Den boka leste jeg i 2012 og likte den bedre enn disse Gillian Flynn bøkene. Men nok om Gillian Flynn.

Det er mange psykologiske thriller forfattere der ute, og jeg hadde et håp om at R.S. Pateman var en av dem, men dessverre innfridde han ikke forventningene helt (ja, jeg vet man aldri skal ha for høye forventninger på forhånd ...), og han er heller ikke en av de verste. Han hadde et lovende konsept med boka Hva skjedde med Amy? og selv om begynnelsen var veldig spennende, falt resten av konseptet gjennom. I hvert fall for meg. Jeg ble ikke like engasjert videre i boka selv om jeg er klar over at "alt kan skje" i psykologiske thrillere og de klassiske spørsmålene dukker opp: "Hva skjedde egentlig?" "Og stoler vi på våre nærmeste?" Spørsmål som ofte blir stilt i denne sjangeren. "Og hva er sjansen for å finne den forsvunnede, død eller levende?". Bøker om folk som forsvinner er jo i grunnen spennende, og man vil så gjerne vite hva som har skjedd og hvorfor, men når skrivemåten og drivet i konseptet blir nærmest stillestående, blir det lett å kjede seg, i alle fall for denne leseren. Boka er slett ikke dårlig. Det er ikke det jeg mener. Det er bare det at jeg savnet mer spenning, personbeskrivelser og flere "gåter". Det føltes litt som om jeg ble servert med teskje og ingenting av det som skjedde i boka var overraskende.

Hva skjedde med Amy? hadde et bra grunnlag, men som dessverre førte til en skuffende retning og dermed falt interessent min litt etter litt. Den hadde noen spennende scener, men det gikk for lang tid før noe nytt skjedde. Hva skjedde med Amy? er en perfekt bok til påska enten om du skal være inne eller ute og vil kose deg med lett lektyre. Men for oss andre som vil ha en litt "avansert" psykologisk thriller, blir nok denne litt for lettvint.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka ble overraskende spennende for min del. Jeg leste på baksiden om «paranormale omstendigheter», og der faller jeg som regel ut hver eneste gang – fordi jeg rett og slett ikke tror på dette såkalt paranormale. Men denne boken var så velskrevet, og med et hendelsesforløp som hele tiden holdt seg til en så stor flik av normalen at jeg ble hektet på å finne ut hva som var sannheten om Amy.

Morens veksling mellom håp og vantro, og hennes desperate ønske om at dette virkelig skal være Amy, gjorde det nesten umulig for meg å legge fra meg boken – og det ble et par temmelig sene kvelder.

Så dette ble en riktig positiv leseopplevelse for min del, og siden dette er debutromanen til denne forfatteren håper jeg at vi kommer til å se flere spennende historier fra ham i framtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du på reinkarnasjon? Hva om ei ti år gammel jente sammen med en ung dame dukker opp på trappen din-og jenta er nøyaktig samme alder jenta di var da hun forsvant? Plottet var spennende. Man kan ikke stole helt på hovedpersonen, moren til den den forsvunne jenta heller, siden hun tydeligvis ikke er helt ved sine fulle fem-men det får en også til å tenke på hva som skjer med mennesker når de mister et barn og ingen kan gi svar på hva som egentlig har skjedd.

Ektemannen har gått fra henne, hun har kun en vennine, og søker trøst i å gå til klarsynte, selv om hun ikke helt tror på det-inntil det en dag begynner å skje ting som kan få selv den mest skeptiske til å lure. Blandingen av paranormal grøsser og psykologisk thriller gjorde at jeg leste ferdig denne på en dag-og en natt;)

Jeg håper forfatteren klarer å skrive en like spennende andrebok. Du kan trygt ta med deg denne i påsken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livene til hennes foreldre, Beth og Brian gikk i oppløsning.

Ti år senere sliter mamma Beth fortsatt med en enorm sorg og redsel for hva som skjedde med hennes eneste barn, men marerittet blir bare verre når en fremmed kvinne banker på
døren.

I hånden holder hun en jente som ser ut som Amy den dagen hun forsvant for ti år siden.
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter Flink pike (Gone girl) ble blågrønne forsider med gule detaljer kode for en bestemt type psykologisk thriller: Hovedpersonen er en kvinne. Vi er usikker på om vi kan stole på henne. Det kommer (minst) en twist underveis.

Jeg elsker disse bøkene, og har samlet noen her. Kom gjerne med tips til flere slike!

Ja, jeg vet, noen av bøkene i denne listen mangler den gule detaljen, men de er designmessig innen for det samme språket ;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Magdalenahuset" av Rita Aslesen
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Det du gjorde" av Claire McGowan
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Forvandlerne" av T Cooper
 • "De savnede" av Jane Casey
 • "Lytteren - roman" av Ellen Ullman
 • "Sommerkrim 2017" av Gro Dahle
 • "Novas krig" av Åsa Schwarz
 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
 • "Fortidens skygger - don't you cry" av Mary Kubica
 • "Oppdraget" av Allen Zadoff
Alle bokanbefalinger for dette verket