Hjartets protokollar

kortprosa

av (forfatter).

Samlaget 2000 Innbundet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er ei heilstøypt samling kortprosatekstar med klar tematisk og formmessig konsekvens. Forteljarstemma balanserer mellom den abstrakte tanken og dei konkrete bileta. Her er fine, skarpe, tverre, analyserande, eksistensielle og humoristiske tekstar som til saman dannar hjartets protokollar.

Omtale fra forlaget

"Som når ei kasakhstansk turnjente hoppar bukk og mistar balansen og trør eit skritt fram og likevel løftar armane og gjer eit lite kniks med svai i ryggen for å ta imot applausen som jo må kome likevel, slik er min kjærleik, ustø, men kontrollert, profesjonell, men med små feil som drar ned totalkarakteren. Like langt unna seierspallen som total klikk."
Hjarets protokollar er ei heilstøypt samling kortprosatekstar med klar tematisk og formmessig konsekvens. Forteljerstemma balanserer mellom den abstrakte tanken og dei konkrete bileta. Her er fine, skarpe, tverre, analyserande, eksistensielle og humoristiske tekstar som til saman dannar -hjartets protokollar.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788252155693

EAN 9788252155693

Språk Nynorsk

Sider 70

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Denne songen som syng seg sjølv og handlar om sollyset som nedteiknar sine hieroglyfer i huda. Om seine, sumeriske netter då vi paraderer tause og einsame i zygotiske draumar. Desse utbrot av oske utan eld, lava utan vulkanar; ei kneisande stille som smyg seg mot oss, lik sjøgas leikande hand, før eit tog bryt stilla, ei sol blandar oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haustfluga ser på meg

..eg er stungen av det niøygde dødsmerkte haustfluge-blikket, ho kan knapt røre seg nå, sig umerkeleg i sin omvendt-katastrofiske undergang, går under med ein ynk, går heilt ubevegeleg og ubeskriveleg under. Ho ser på meg, ho ser tvers gjennom dei tapte mulegheitene, resten er berre sløve repitisjonar....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NÅDEN

Nåden er slik, den kjem når ein minst hadde venta den, liksom ein stein kasta inn glaset; det er festa eit samanbretta papir til den, inni er det ein duefot. Du hadde kanskje venta deg noko anna, men så konkret er nåden. Det vil ikkje seie at alt er bra, men at det er innført nye vilkår, som du har vanskeleg for å skjøne. Men jo, alt blir betre etterpå, og nei, det er ikkje tilfeldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket