Hinsides svart

av (forfatter) og Inger Gjelsvik (oversetter).

Pax 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.67 (3 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Alison Hart er ei synsk kvinne som jobber som omreisende medium. Da Alison møter den nyskilte Colette, ser hun at hun trenger forandring i livet sitt og ansetter henne som assistenten sin. Colette setter i gang med å organisere Alisons markedsføring, nettsted og bokplaner, og etter hvert viskes grensene mellom det profesjonelle og det personlige forholdet ut. Alison prøver å formidle kun de hyggelige meldingene fra åndeverdenen til publikumet sitt, men selv plages hun av ånder fra barndommen sin. Disse ledes av den ufyselige Morris, og sammen med åndene til de samme mennene som gjorde barndommen hennes til et mareritt, lar han henne ikke være i fred.

Omtale fra forlaget

Alison Hart er synsk, og jobber som omreisende medium i sovebyene rundt London. Med seg på veien har hun den flintharde "manageren" Colette. Alison prøver å skjerme publikummet sitt fra åndeverdenens brutale sider, og byr dem stort sett på de hyggelige, trivielle meldingene de ønsker seg fra det hinsidige. Men seg selv kan Alison ikke skjerme. Hun hjemsøkes av spøkelser og ånder fra sin egen fortid. Verst av dem alle er Morris, som har samlet en gjeng med avdøde kjeltringer rundt seg - de samme mennene som gjorde barndommen til et mareritt for henne. Og jo mer Alison prøver å bli kvitt dem, jo verre blir de å ha med å gjøre. "Hinsides svart" er en stor, dyp og mangfoldig roman, suverent velskrevet og fryktinngytende morsom. Den ble innstilt til alle sentrale litterære priser i England.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788253029917

EAN 9788253029917

Omtalt sted Storbritannia

Språk Bokmål

Sider 399

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 1 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fasinerende bok om åndeverdenen. Alison hadde en vanskelig oppvekst, da var det godt å drømme seg bort. Som voksen gjorde hun nettopp det. Hun er synsk og får kontakt med de døde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

En eller annen gang underveis blir du nødt til å snu og begynne å gå tilbake mot deg selv. Ellers vil fortiden forfølge deg og bite deg i nakken og etterlate deg blødende i grøftekanten. Da er det bedre å snu og møte den med de våpnene du har.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, og du skjønner, det var fordi de hadde plaget meg. Jeg brydde meg ikke om jeg ble utestengt, det var egentlig en lettelse, de sa de hadde ringt mora mi, men det visste jeg de ikke hadde, for overlæreren var alt for redd henne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Als mor glemte å sende henne på skolen. I alle dager, sa hun da mannen kom for å anmelde henne, er'a virkelig blitt så stor allerede?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle hun fortelle det når hun hørte en kvinne gråte i veggen? Når skulle en skrike opp og når skulle en tie stille? Var hun dum, eller var det de andre? Og hva skulle hun gjøre når hun var ferdig med skolen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han har fått knea snudd også, sånn at han går bakover når han går forover. Du trur det ikke før du får se det, men det ser jævla komisk ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Kjempens hus - en romanse" av Elizabeth McCracken
  • "Kileskrift - kriminalroman" av Christen Krogh
  • "Pusteøvelser" av Anne Tyler
  • "Skrift på kroppen" av Jeanette Winterson
  • "Pepys road, London - roman" av John Lanchester
  • "Marya - et liv" av Joyce Carol Oates
  • "Locke And Key - Welcome to Lovecraft" av Joe Hill
  • "Musikk og stillhet" av Rose Tremain
  • "Neste gang" av Pat Barker
  • "Djevelen utenfra" av Anchee Min
  • "Tilfellet Blumenfeld - thriller" av Espen Holm
  • "Hekseyngel - Stormen gjenfortalt" av Margaret Atwood
Alle bokanbefalinger for dette verket