Hex Hall

av (forfatter).

Hyperion Books 2010 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (6 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Hyperion Books

Utgivelsesår 2010

Format Hardcover

ISBN13 9781423121305

Språk Engelsk

Sider 336

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 1 0 0 0

Bokomtaler

http://boknerd.blogspot.no/2013/10/hex-hall-av-rachel-hawkins.html

Forfatter: Rachel Hawkins
Utgitt: 2. mars 2010
Forlag: Hyperion
Språk: Engelsk
Medium: Paperback/ Pocket

Hex Hall handler om den seksten år gamle heksen Sophie Mercer. Etter en rekke trylleformler som har "gone wrong" blir hun sendt på en internatskole for folk som henne. Skolen er laget for Prodium, - feer, varulver, skiftere og hekser - som har brukt kreftene og eksponert seg for mennesker. Sophie går fra å ha vokst opp i menneskeverdenen til å bli kastet inn i en hverdag fylt av magi, onde hekser og skumle hendelser. På hennes første dag på skolen har hun alt klart å få de tre slemmeste heksene på skolen som fiender, forelsket seg i en ond trollmann og blitt venner med den eneste vampyren på skolen. I løpet av skoleåret skjer det angrep på enkelte av elevene på skolen, hver og en av ofrene har to merker på halsen som ser ut som et vampyr bitt. Det er opp til Sophie å bevise at hennes nye venn kan være uskyldig, og å løse opp i mysteriet.

Hoverdkarakteren Sophie er en sarkastisk, morsom og smart heltinne. Hun starter ut med lite kontroll over kreftene sine og med veldig lite kunskap om de magiske vesnene. Hun utvikler seg veldig gjennom boken, og blir både klokere og mer sikker på seg selv og kreftene. Hun har også alltid et morsomt comeback på lur som gjør henne til en gøy protagonist. Jenna, vampyren, er Sophies første og beste venn. Hun har en forkjærlighet for rosa, forstår seg på Sophie og er en fantastisk venn. Sammen er de en super duo. De tre onde heksene er ledet av Elodie, en ondskapsfull jente, hun har alltid en slem kommentar eller trussel på lur. Hun er derimot ikke bare slem og karakteren har mer dybde, noe som gjør henne også til en interessant karakter. Archer Cross, Sophies forelskelse, er også verdt å nevne. Han er en sjarmerende, mystisk og sjarmerende karakter med mørke hemmeligheter og en god sans for humor.

Jeg er ikke vellest på heksebøker og prøver som oftest å holde meg unna disse. Veldig få forfattere klarer å få til den rette kombinasjonen av verden og hvor mye magi hver enkelt karkater kan bruke og hva de kan gjøre osv. Rachel Hawkins klarer dette derimot veldig bra. Selv om hun ikke setter noe klare grenser for hva hver enkelt kan gjøre så er det lett å sette seg inn i og forstå kreftene til hver enkelt av karakterene. Du har hvite og mørke hekser, der de mørke er sterkere. Og jo flere og større trylleformler en heks bruker jo mer sliten blir hun. Varulver, vampyrer, feer og skiftere er det litt mer uklart med. De har et mer menneskelig stadie og et mer dyrisk stadie der de mister alle hemninger. Ulike irritasjoner og skremmende hendelser kan få dem til å gå fra det ene til det andre stadiet.

Alt i alt elsket jeg den første boken i serien. Det skjedde hele tiden noe spennendes, og alle karakterene var veldig dynamiske. De hadde både gode og vonde egenskaper, og de fleste utviklet seg gjennom boken eller senere i serien. Det var et par cliff hangers som man var sikker på at måtte bli tatt opp i de neste bøkene i serien, men jeg er fornøyd med måten de utfoldet seg på. Sophie sin synsvinkel er en av de karakterene jeg har likt mest å lese fra siden Rose i Vampire Academy. Jeg absolutt digget henne, og humoren hennes. Skal si jeg løp til hylla for å lese neste bok etter å ha fullført denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "On the fence" av Kasie West
 • "Spell Bound (Hex Hall)" av Rachel Hawkins
 • "Demonglass (Hex Hall)" av Rachel Hawkins
 • "World after - Penryn and the end of days" av Susan Ee
 • "My True Love Gave To Me - Twelve Holiday Stories" av Stephanie Perkins
 • "Lola and the Boy Next Door" av Stephanie Perkins
 • "The Darkest Minds Never Fade (Darkest Minds Novel, A)" av Alexandra Bracken
 • "The Darkest Minds" av Alexandra Bracken
 • "Enclave" av Ann Aguirre
 • "Beauty Queens" av Libba Bray
 • "Prodigy - A Legend Novel" av Marie Lu
 • "The Golden Lily - A Bloodlines Novel (Bloodlines (Mead))" av Richelle Mead
Alle bokanbefalinger for dette verket