Hevneren

av (forfatter) og Gry Brenna (oversetter).

Gyldendal 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (13 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den canadiske milliardæren Steve Edmond ønsker hevn over sitt barnebarns morder, den paramilitære serberen, Zoran Zilic. Zilic drepte den unge hjelpearbeideren i Bosnia for seks år siden og nå vet Edmond nok til å kontakte advokaten Calvin Dexter, en tidligere Vietnam-soldat. Det som begynner som en personlig vendetta går snart over til å bli et farlig spill om internasjonal terrorisme.

Omtale fra forlaget

En ung amerikansk hjelpearbeider, Ricky Colenso, blir brutalt myrdet i Bosnia. Det er den halvmilitære gruppen til serberen Zoran Zilic som står bak drapet. Rickys bestefar, milliardæren Steve Edmond, kontakter Calvin Dexter. Dexter er en vanligvis respektert advokat med adresse i New York. Men han går også under navnet Hevneren. Hevneren følger sporene til Zilic og hans hjelpere. Han oppdager raskt at det finnes folk som prøver å beskytte morderen; folk som har større planer enn å gi en bestefar rettferdighet.Terningkast 5. «Glimrende gjort og svært lærerikt.»Jon H. Rydne, VG «Mesteren er fortsatt mester . i thrillerform er den helt uimotståelig.»Kurt Hanssen, Dagbladet«De gamle er i sannhet eldst . Denne romanen er etter de fleste mål helt på høyde med legendariske Sjakalen.»Terje Stemland, Aftenposten«En indrefilet av en thriller, slik vi husker Forsyth fra Sjakalen og Varulv.»Knut Holt, FædrelandsvennenFrederick Forsyth ble verdenskjent da han utga sin første thriller, Sjakalen (norsk utgave 1971), som i dag regnes som en klassiker. Han gjør alltid grundig research og bruker sin store detaljkunnskap til å levendegjøre stoffet. Blant bøkene han har utgitt, er: Krigens hunder (norsk utgave 1984), Varulv (1975), Den fjerde protokoll (1984), Forhandleren (1989) og Veteranen (2002).

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205337459

EAN 9788205337459

Genre Thrillere

Språk Bokmål

Sider 309

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 5 0 0 0

Bokomtaler

En bok med driv og mye bakgrunnskunnskap, noe som er vanlig i bøkene til Forsyth. Jeg vil nok lese flere av bøkene hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Paul Devereaux hadde brukt mange år på å sette seg inn i terrorisme generelt, og de variantene som utgikk fra den arabiske og muslimske verden spesielt, og som ikke nødvendigvis var den samme.
Han hadde for lengst kommet til den konklusjonen at den vestlige jamringen om at terrorisme hadde sitt utspring i fattigdom og nød hos dem som Fanon hadde kalt "jordens fordømte", bare var noe likegyldig, politisk korrekt psykobabbel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

42 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "The negotiator" av Frederick Forsyth
  • "The deceiver" av Frederick Forsyth
  • "Icon" av Frederick Forsyth
  • "Manhattanfantomet" av Frederick Forsyth
  • "The fist of God" av Frederick Forsyth
  • "Veteranen" av Frederick Forsyth
  • "Kobra" av Frederick Forsyth
  • "An officer and a spy" av Robert Harris
  • "Jaktens lov" av John Sandford
  • "Drapslisten" av Frederick Forsyth
  • "Ikon" av Frederick Forsyth
  • "Nedtelling" av Thomas H. Block
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver