Herr Kunstmaleren Bendik Riis

1911-1988

av (forfatter) og Bendik Riis (illustratør).

Amalie 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka presenterer kunstmaleren Bendik Riis' liv og virke. Den forteller blant annet om hvordan hans schizofreni gjorde at han ikke klarte å finne seg til rette i Fredrikstad, hans opphold på Gaustad, hvor han hadde en stor produksjon av bilder, om hans tid som pasient i privat pleie på Malmøya utenfor Oslo, og om hvordan han i 1984 var Norges representant på Biennalen i Venezia.

Omtale fra forlaget

Min biografi om Kunstmaleren Bendik Riis viser fram materiale som jeg har samlet gjennom 25 år. Her er brev, dokumenter, fortellinger, dikt og filosofi fra Bendik Riis. hånd og en nær komplett samling av malerier og tegninger, skisser og eksperimenter. Bendik Riis var schizofren, og jeg knytter forbindelser mellom sykdommen og kunsten og viser hvor viktig hans indre stemme, Drømmemesteren, var i hans skapende virke. Han levde et vanskelig liv, og fortellingen i boka veksler mellom min stemme og Bendik Riis`. Det er en beretning som både berører og opprører. Boka er ikke lenger i ordinært salg. Et eksemplar kan evt. skaffes ved henvendelse til forlaget. Epost til post@amalie.no.

Bokdetaljer

Forlag Amalie

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788299251679

EAN 9788299251679

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Norge

Omtalt person Bendik Riis

Språk Bokmål

Sider 440

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Har nettopp fått denne boken inn dørene. En stor og tykk bok var det. Opptil nå har jeg nådd å bla i den og gleder meg til å lese den. Her er dikt som han skrevet, samt malerier, tegninger av ham også. Ja hvordan kom jeg over den? Det var når jeg googlet for å finne litt mer om Bendik Riis i forbindelse med Ketil Bjørnestads bok; Drømmemesteren. For boken fant jeg hos Amalia Forlag og der hadde de også en CDROM. Etter mitt første møte med boken ble terningkast seks gitt umiddelbart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Kan man ikke leve dette livet, får man male det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket