Heksenes hevn

av (forfatter), David Wyatt (illustratør) og Morten Hansen (oversetter).

Aschehoug 2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.79 (80 terningkast.)

182 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Thomas Wards skjebne er bestemt. Han er sjuende sønn av en sjuende sønn, og som vokterens lærling må han lære seg å fordrive spøkelser, binde hekser til jorda og la gjenferd finne hvile. Spørsmålet er om han er modig nok.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788203254161

EAN 9788203254161

Serie Den siste lærling (1)

Genre Grøssere Fantasy

Språk Bokmål

Sider 273

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 32 24 4 0 1

Bokomtaler

Jeg fikk denne i bursdagsgave av tanten min for en stund siden. Det tok en stund før eg begynte på den, fordi jeg var veldig skeptisk. Når jeg først begynte, syntes jeg at den var litt kjedelig. Den ble litt mer spennende etterhvert, men jeg kom liksom ikke helt inn i boka. Det er en god bok, forfatteren er ganske flink. Jeg vil anbefale den til de som liker fantasy, men den var nok bare ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempebra med masse spenning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende bok for 11 år og oppover. Ikke for de lettskremte! Kanskje en bok man kan lese sammen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er alle egnet til å være heltemodig?

13 - årige Thomas Ward er den sjuende sønn av en sjuende sønn. Det er ikke bare, bare. Det vil si at han har evner som ikke mange andre har. Han kan se ting som ingen andre ser. Faren hans har kontaktet lokalets skrømtvokter. Hans jobb er å beskytte innbyggerne mot hekser, spøkelser og andre uhyggelige skapninger. Det er for mange mennesker på gården allerede siden de er en storfamilie, så dermed er det ikke lett å finne jobb til den unge Thomas, og dermed ber faren skrømtvokteren om at Thomas må bli den nye lærlingen hans, spesielt med bakgrunn av at han er den sjuende sønn av en sjuende sønn. Men å bli skrømtvokter er ikke for hvem som helst. Man må være modig og kunne stole på instinktene sine. Og under opplæringen vil Thomas få gjennomgå noen prøver. Vil han klare det med tanke på at han er fryktelig redd for mørket, og blir det for tøft å flytte hjemmefra i en så ung alder?

Søndagskvelden avsluttet jeg den første boka i Den siste lærling serien: Heksenes hevn av Joseph Delaney. Jeg hadde vært nysgjerrig på denne serien veldig lenge, men har av en eller annen grunn nølt veldig med å lese den. Trodde kanskje den serien ville bli litt for barnslig for meg selv om jeg leser bøker fra forskjellige målgrupper og sjangre, så sånn sett er jeg egentlig ikke så kresen heller, men tenkte at dette var nok grøss beregnet for folk som er mye yngre for meg eller for nybegynnere innen den sjangeren. Men selv om språket er veldig lettlest og boka veldig kort, falt jeg pladask for både konseptet og karakterene. Forfatteren skriver med stor innlevelse, og når det gjelder beskrivelsene av miljø og karakterer, er det som å være der selv. Det er lett å se alt for seg.

Og jeg må innrømme at det er ikke ofte jeg liker hovedpersonen(e) i bøkene jeg leser, men i dette tilfellet gjorde jeg nettopp det. Da blir det mye gledeligere å lese, også, når man føler at personene er ekte og ikke bare blir beskrevet som noen pappfigurer. Da er det vanseligere å leve seg inn i boka og bry seg om det som skjer. Men det var det ingen problem med i dette tilfellet. Jeg likte spesielt hovedpersonen Thomas Ward og skrømtvokteren, forholdet dem i mellom. Det virket lunefullt og respekterende. Så jeg gleder meg virkelig til å følge ferden deres videre.

Heksenes hevn er en lovende start på Den siste lærling - serien. Selv om den ikke var så grøssende for denne leseren så er det mange deler i boka jeg likte veldig godt og som jeg vil vite mer om. Så jeg ser frem til å følge serien videre. For jeg vil gjerne vite hvordan det går med Thomas Ward videre og lese flere eventyr som han begir seg ut på. Så neste bok: Vokterens forbannelse er allerede bestilt og jeg gleder meg til å lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Man vet aldri hva man kan egentlig kan klare før man har prøvd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

182 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om noen har disse bøkene og ønsker å selge dem, send meg en privat melding her inne. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er bøkene som jeg har planer om og få lest ut innen 2013 er over.. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

BARE bøker fra den siste lærling


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Vokterens hemmelighet" av Joseph Delaney
  • "Vokterens kamp" av Joseph Delaney
  • "Vokterens forbannelse" av Joseph Delaney
  • "Vokterens offer" av Joseph Delaney
  • "Vokterens feiltrinn" av Joseph Delaney
  • "Ildkrøniken - begynnelsens bøker" av John Stephens
  • "Odd og frostkjempene" av Neil Gaiman
  • "Giftige hjerter" av S.B. Hayes
  • "Ute av tiden" av Arne Berggren
  • "Trollskallen" av Alexander Løken
  • "Den siste magiker III - Nimrod" av Sigbjørn Mostue
  • "Gone - lyset" av Michael Grant
Alle bokanbefalinger for dette verket