Heime

ei reise attende til barndom og oppvekst i Hallingdal

av (forfatter).

Serubabel 2016 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Boka er ei tidsreise der vi i starten blir vi kjent med historien til forfatteren sin mor og far tidlig på 1900-tallet, før god plass gis til oppvekst og barndom etter 1940 i Hallingdal. Tekstene er velskrevet og levende, og tegner et realistisk og for mange gjenkjennelig bilde av hvordan livet artet seg på en fjellgård på 50-tallet. Rik på detaljer bl.a. om tun og gard, stølsliv, tjenestefolk, julefeiring, aktiviteter og skolegang. Og om turer til Oslo med alt fra salg av kyr til det første bilkjøpet. Med sju barn og få tekniske hjelpemidler skildres også slitet og hverdagen til husmødre i etterkrigsårenes Norge. Vi får også et nært innblikk i en emissær sin hverdag, datidens åndssvakeomsorg, og kan lese autentiske amerikabrev fra 60-tallet.

Det som slår en ved lesning av denne boken er det store antall bilder og illustrasjoner forfatteren har samlet, noe som gir et levende og nært innsyn i dagligliv og samfunn både fra hennes egen og foreldrenes samtid.
«Mamma, hvorfor har du ikke fortalt dette før?» står det å lese på baksiden. Et spørsmål mange har hatt i tankene i forbindelse med egne foreldres barndom. Her ble gjenopplevelsen påtagelig - en reise tilbake til en tid og med en historie det er verd å ta vare på og gi videre til nye generasjoner, slik forfatteren her gjør med stor innlevelse.

Bokdetaljer

Forlag Serubabel

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788299811149

EAN 9788299811149

Genre Biografisk litteratur

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Gol

Omtalt person Kari-Margrete Rensel Løvgren

Språk Nynorsk

Sider 236

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket