Håp ved demens og Alzheimers sykdom

hva alle bør vite

av (forfatter).

Lille måne 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (5 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot demens?

Forekomsten av demens og Alzheimers sykdom øker dramatisk, og stadig flere yngre rammes. Hva er det som skjer? Hva kan vi gjøre?

Skal vi bare vente på nye og (kjempedyre) medisiner? Biolog og redaktør i Helsemagasinet, Iver Mysterud mener det er håp og leverer en særdeles viktig bok for pårørende, pasienter og helsepersonell.

Folk flest hører sjelden om de virkelige gjennombruddene i forståelsen av Alzheimers sykdom. De store gjennombruddene handler nemlig ikke om medikamenter, men om faktorer i miljøet, livsstilen og kostholdet som er årsaker til eller bidrar til sykdomsutvikling. Mange av disse er det mulig - og ofte enkelt - å gjøre noe med, og det er disse som er viet plass i Mysterud sin bok.

I denne boken får du viktig innsikt om både årsaker til og hensiktsmessige tiltak mot kognitiv svekkelse og Alzheimers sykdom.

Flere omtaler 'demens' som en type-3 diabetes. For stadig mer data viser: høyt blodsukker og insulinresistens øker risikoen for demens og alzheimer.

Folk med Alzheimers sykdom bør snarest redusere inntaket av sukker og stivelse radikalt. Samtidig bør man spise mer av godt fett, fordi dette gir næring til hjernecellene. Fysisk bruk av kroppen er spesielt viktig ved denne sykdommen.

God og nok søvn vektlegges av en rekke fagfolk, og variert og stimulerende bruk av hjernen er et sentralt tiltak. Alt i alt handler demens om faktorer som det er mulig å ta tak i dersom man ønsker å gjenvinne kognitiv helse eller forebygge å bli syk.

Derfor er det håp - og tid for handling!
Dette er en praktisk bok for deg som vil vite mer om denne sykdommen, hjelpe pårørende og beskytte deg selv.

Iver Mysterud er dr.philos. i biologi, og har skrevet en rekke bøker. Han er fagredaktør i Helsemagasinet Vitenskap & fornuft.

Bokdetaljer

Forlag Lille måne

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788283111798

EAN 9788283111798

Språk Bokmål

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 1 0 0

Bokomtaler

En viktig bok for de som har demens eller alzheimers i familien, vet om noen som lider under det eller som rett og slett ønsker å forebygge en selv. Denne tar for seg alle mulige sider av forebygging og behandling som ofte er mer effektive enn piller fra legemiddelindustrien.
Mysterud tar for seg enkle tiltak man selv kan foreta for å forebygge alzheimers, og til og med kunne reversere det hvis man ikke har kommet altfor langt i sykdomsforløpet. Mysterud er også ærlig på de områdene der det enda trengs mer forskning og tydelig på det som virkelig hjelper som å kutte ut all sukker, og legge om til en lchf livstil der hjernen bruker ketoner som energisubstrat fremfor glukose. Dette er med på å bedre pasientenes kognitive funksjon. Mysterud påpeker også at faste er et godt redskap ved alzheimers. Andre ting han fremhever er kokosolje og MCT olje, og passe på at man får nok næringstoffer gjennom maten og eventuelt kosttilskudd. Dette er bare noen av få tiltak. Mysterud påpeker også at det finnes mange forskjellige årsaker til alzheimers, og dermed er det vanskelig å lage en enkelt medisin som skal fikse hele sykdommen. Alt i alt en givende og innholdsrik bok som alle bør ha stående i bokhyllen sin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Ut og stjæle hester - roman" av Per Petterson
Alle bokanbefalinger for dette verket