Hånden

en Kurt Wallander-krim

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.98 (62 terningkast.)

150 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kronologisk kommer handlingen i denne boka før den siste boka om Kurt Wallander, Den urolige mannen.

Omtale fra forlaget

Overraskende og gledelig gjensyn med Kurt Wallander

Kurt Wallander er sliten. Han har arbeidet i politiet i over 30 år og strever med motivasjonen. Nå vurderer han å ta en tur til Mallorca, men innser at han ikke får fred i sjelen selv om solen skinner.
Tidlig en søndag ringer hans kollega Martinsson og vil selge ham et lite hus på landet. Motvillig går Wallander med på å ta en kikk. Kanskje det er dette skiftet av omgivelser han trenger.
Han får nøklene og drar av sted til eiendommen. Han går inn hageporten og står blant epletrær, bærbusker og høstløv. På vei inn i huset snubler han i noe. Først tror han det er en trerot eller en gammel rive, men det viser seg å være skjelettet av en hånd som stikker opp av jorden.
Hånden er en kort og intens fortelling om Kurt Wallander. Den har ikke vært utgitt på norsk tidligere.
.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205454316

EAN 9788205454316

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 140

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 15 33 13 0 1

Bokomtaler

wallander er en favoritt hos meg, ett hyggelig gjensyn dette ,og en spennende krimgåte

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest de fleste bøkene til Henning Mankell, bortsett fra den siste "Den urolige mannen" Den står på lista over bøker som skal leses ( Ikke spør meg hvor lang den lista er !) Men så , ut av det blå, dukket denne boka opp "Hånden" Ikke tidligere utgitt på norsk. Hvordan kan de gjemme ei så god bok fra oss?? :(
Det er selvsagt en Kurt Wallander-historie her, i samme gode , trygge stil som før. Og kronologisk så kommer denne før "Den urolige mannen" :)

Kurt Wallander er sliten etter 30 år i politiet. Han lurer på om han skal stikke av til Mallorca men innser at han klarer ikke å slappe av uansett. Så ringer en kollega av han og vil selge han et lite hus på landet, noe som har vært wallanders drøm lenge. Han får nøklene og drar ut for å se på huset, og liker straks det han ser der han står i en hage med epletrær og bærbusker. På vei inn i huset snubler han i noe han tror er en gammel trerot men når han sjekker nærmere viser det seg at det er skjelettet av en hånd som stikker opp av jorden.

"Hånden" er en kort men ganske så intens historie om Kurt Wallander. Det er ikke noen action eller blodig historie, men veldig spennende og god. Henning Mankell er god på å skape stemning i historiene sine. Og måten han beskriver Wallander på gjør at vi liker han og kanskje synes litt synd på han. Når du får medfølelse for en person i ei bok, ja da har forfatteren skrevet godt! Kjempebra bok som absolutt fortjener sin plass blant Henning Mankells beste :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Omtalen er også publisert på ritaleser.com

Det er alltid hyggelig å hilse på Kurt Wallander i Mankells bøker, spesielt nå som vi trodde det var slutt. Handlingen i denne boken er lagt til 2002 og er derfor ikke en fortsettelse fra Den urolige mannen. Heldigvis – det hadde ikke vært riktig om Mankell skulle ha tatt opp igjen tråden om Wallander, etter at vi trodde det var slutt.
Likevel synes jeg kortromaner og noveller om Kurt Wallander ikke er like bra som romanene – det er ikke plass nok til Mankells gode språk og samfunnsmessige betraktninger. Og det er nettopp det som gjør Mankell til en av de beste krimforfatterne jeg vet om.

Men for all del, jeg koste meg veldig med boka. Henning Mankell skriver bestandig godt – og denne boken er spennende fordi politiet må drive det de kaller «arkeologisk politiarbeid» idet det viser seg av skjelettet de har funnet er gammelt. Løsningen gir seg ikke selv, og jeg som leser forsto ikke sammenhengen før jeg ble presentert for den.

Så alt i alt et meget hyggelig møte med Henning Mankells Kurt Wallander.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei kort fortelling, men til gjengjeld slipper du alt av unødvendig fjas og får konsentrert krim. Var mitt første møte med Mankells bøker, så må tilføye at han har et utrolig godt språk som ikke forstyrrer lesingen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kurt Wallander er ein krimhelt eg er veldig glad i og eg tykkjer Henning Mankell er ein eminent forteljar.
Hånden er eit triveleg og uventa gjensyn med Wallander, - og passar nok best for alle dei som har lest heile serien (10 bøker) tidlegare. Lydboka er på kun omlag tre timar og eg høyrde heile boka samanhengande medan eg gjekk tur ein kveld.
I denne korte romanen (som er meir som ei lang novelle) snublar Wallander bokstaveleg tala over ei sak. Han snublar i noko han trur er ei rot eller ei gammal rive, men det viser seg å vera skjelettet av ei hand. Liket har vore nedgravd lenge, truleg i fleire tiår - og etter ei stund finn etterforskarane enno eit lik. Kven var desse menneska? Kvifor har ingen meldt dei sakna? Det vert ei vanskeleg oppgåve for Wallander og kollegaene hans når dei lyt grava i fortida for å finna svar på mysteriet.

Heile omtalen kan lesast på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har fått i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i oktober 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "I sannhetens navn" av Viveca Sten
 • "Dødssporet" av Sara Blædel
 • "Min mor har en saks i ryggen" av Unni Lindell
 • "Avsporet" av Michael Katz Krefeld
 • "Trøsteren - kriminalroman" av Karin Wahlberg
 • "Lengsel etter penger - en kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Evas siste vitne" av Tove Alsterdal
 • "I maktens skygge" av Viveca Sten
 • "Samfunnsbærerne - en roman om en forbrytelse" av Leif G.W. Persson
 • "Kvinnene på stranden" av Tove Alsterdal
 • "Før du døde" av Camilla Grebe
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver