Gutten som hatet desember

av (forfatter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (6 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I en navnløs norsk by skjer det mystiske ting. Folk dør, og de som dukker opp for å ta plassen deres er ikke helt menneskelige. De nye innbyggerne borer dype hull i bakken og fyller dem med sprengstoff. Benjamin, en unggutt som hjemsøkes av mareritt, begynner å se gjenferd. Han bestemmer seg for å undersøke saken, men befinner seg snart i livsfare. Den eneste han kan stole på, er Shohreh, en muslimsk jente som ikke tror på historiene hans.

Omtale fra forlaget

Mørke krefter og eldgammel ondskap. I en navnløs norsk by skjer mystiske ting. Butikker må stenge og bygninger blir kjøpt opp. Folk dør, og de som dukker opp for å ta plassen deres er ikke helt... menneskelige. De nye innbyggerne borer dype hull i bakken og fyller dem med sprengstoff. Benjamin, en ung gutt hjemsøkt av mareritt og skyldfølelse etter foreldrenes død, begynner å se gjenferd på byens kirkegård. Gjenferdene - et eldre ektepar og en liten jente - prøver å kontakte ham. To medlemmer av Benjamins familie har vært plaget av psykiske problemer, og Benjamin er slett ikke sikker på om han våger å tro sine egne øyne. Likevel bestemmer han seg for å undersøke det og befinner seg straks i livsfare. En lærer jager ham gjennom tomme skolekorridorer, og en kvinne i skogen prøver å spise ham. Den eneste han kan stole på er Shohreh, en ensom, muslimsk jente som kommer ham til unnsetning. Selv om Shoreh nekter å tro på historien hans om unaturlige hendelser, hjelper hun ham med å bryte seg inn i rådhuset, et av stedene de nye innbyggerne holder til. Og det de finner der, får henne til å skifte mening. Sammen må de to ungdommene trosse mørke krefter og en rasende snøstorm for å finne sannheten, men tiden renner ut.Yngve Frøyen er tilbake med en ny intens grøssende roman for ungdom. Han skriver så det kryper oppetter ryggen, samtidig som han makter utfordre leseren.Yngve Frøyen, f. 1970, har skrevet tre barnebøker om Marcus og fantasilandet bak døra, en filmhåndbok om hvordan ungdommer kan lage sin egen videofilm, en thriller for voksne, samt ungdomsromanen Forfedrene, en grøsser av ypperste merke.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205384484

EAN 9788205384484

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 291

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 1 0 0

Bokomtaler

Benjamin bor hos tante og onkel i en by som snart skal dø. Rare ting skjer og mot slutten blir det riktig fartsfylt og spennende! Men første del av boka var litt småkjedelig med veldig mange karakterer å forholde seg til før man klarte å holde litt styr på hvem som var hvem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Vampyrjegeren" av Heine T. Bakkeid
 • "Samuel Sekel og flukten fra Paris" av Tina Trovik
 • "Juli" av Tania Kjeldset
 • "Da jeg lot deg gå" av Gayle Forman
 • "Din vakre jævel!" av Arne Svingen
 • "Med egne øyne" av Arne Svingen
 • "Svarte-Mathilda" av Tor Arve Røssland
 • "Verdensredderne - roman" av Simon Stranger
 • "Bare ikke deg" av Katarina von Bredow
 • "Tunneler" av Roderick Gordon
 • "Nærmere høst" av Marianne Kaurin
 • "Vinterjenter" av Laurie Halse Anderson
Alle bokanbefalinger for dette verket