Gutten fra havet

av (forfatter) og Kirsti Vogt (oversetter).

Kagge 2026 Innbundet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Garrett Carrs Gutten fra havet er en gripende roman om tilhørighet, familie og rivalisering. Fortellingen om det mystiske guttebarnet som blir funnet på stranden i en liten irsk fiskerlandsby har vakt internasjonal begeistring og tatt lesere og kritikere med storm.
I 1973, på Irlands forblåste vestkyst, blir en baby funnet forlatt på stranden. Fiskeren Ambrose Bonnar tar gutten til seg og gir ham navnet Brendan. Avgjørelsen setter familien på prøve, ikke minst sønnen Declan, som ser mørkt på den nye lillebrorens ankomst. Den vesle byen følger fascinert med mens gutten vokser opp til å bli en underlig, men karismatisk ung mann. Gutten fra havet er en roman som spenner over to tiår, om en rastløs gutt på leting etter sin plass i verden, og om en familie som kjemper for å holde sammen gjennom store omveltninger. Med varme, klokskap og humor tegner Garrett Carr et levende portrett av et lite kystsamfunn i møte med en verden i rask endring. Guttens gåtefulle opphav driver uunngåelig byens innbyggere mot en overraskende og stormfull skjebne. Gutten fra havet er både dypt berørende og vilt morsom, en mesterlig fortalt historie fra en stor, ny stemme i irsk litteratur.

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2026

Språk Norsk bokmål

Godt sagt! (2) Varsle

Du vil kanskje også like

• En verden i flyt - roman
  • Hver torsdag klokken nitten - roman
  • Mørke øyeblikk - roman
  • 17. juni - roman
  • Djinner
Alle bokanbefalinger for dette verket