Gutta

den nye likestillingskampen

av (forfatter).

Kagge 2026 Innbundet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Likestilling har lenge vært synonymt med kvinnekamp. Den tiden er forbi. Synnøve Vereide Trampes Gutta utfordrer etablerte forestillinger om mannsdominans, dokumenterer diskriminering av gutta og utforsker løsninger på den nye likestillingskrisen.

Synnøve Vereide Trampe har skrevet en rekke skarpe aviskommentarer om likestillingslandet Norge. Hver gang mottar hun en strøm av tilbakemeldinger. Fra gutta som sliter, fra bekymrede foreldre - og fra menn som ikke tør å si høyt hva de mener i frykt for å bli stemplet som antifeminister.

Når urett rammer jenter og kvinner, står folk og folkevalgte på barrikadene for å kreve endring. Samtidig tåles så inderlig vel den urett som rammer gutter og menn. Hvordan kan dette være likestilling? Gutta er en frisk og forsonende debattbok om den nye likestillingskampen og hvordan vi kan løse den.

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2026

ISBN13 9788272018855

EAN 9788272018855

Språk Norsk bokmål

I «Gutta» gir Synnøve Vereide Trampe en aktuell og tankevekkende analyse av likestillingssituasjonen i Norge i dag. Boken tar utgangspunkt i et tydelig paradoks: Samtidig som kvinnefrigjøringen har vært en stor suksess, faller gutter og menn bakpå på flere områder – særlig innen skole og høyere utdanning.

Trampe skriver nyansert og faktabasert om et tema som ofte skaper sterke reaksjoner. Hun løfter frem hvordan likestillingsdebatten i stor grad har vært ensidig rettet mot kvinners rettigheter, og i mindre grad har tatt inn over seg utfordringene gutter og menn møter. Nettopp dette gjør boken både viktig og nødvendig.

Boken anbefales til alle som er opptatt av et mer helhetlig og kunnskapsbasert syn på likestilling – der målet er et samfunn med like muligheter for både kvinner og menn.

Godt sagt! (0) Varsle