Grevinnen & hovmesteren

alt om julens morsomste tradisjon

av (forfatter).

Juritzen forlag 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken forteller historien om hvordan sketsjen ble til, om TV-innspillingen og om hvordan folk over hele Europa årlig markerer TV-sendingen. Are Kalvø skriver om sitt forhold til James og Miss Sophie og Toppen Bech forteller om hvordan det gikk da hun skulle spille James. Boken inneholder hele sketsjen både på engelsk og norsk, samt oppskriftene fra grevinnens måltid. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

LILLE JULAFTEN, HVERT ENESTE ÅR, samler nesten en million nordmenn seg foran TV-en for å se den morsomste juletradisjonen: GREVINNEN OG HOVMESTEREN. Boken forteller den utrolige historien om hvordan sketsjen ble til, om TV-innspillingen og om hvordan folk over hele Europa årlig markerer TV-sendingen. Are Kalvø skriver om sitt forhold til James og Miss Sophie og Toppen Bech forteller om hvordan det gikk da hun skulle spille James. Boken innholder hele teksten til sketsjen både på engelsk og norsk slik at du selv kan spille "Grevinnen og hovmesteren". Og vil du gjenskape måltidet grevinnen fikk servert, gir boken deg alle oppskriftene og anbefaler de perfekte vinene.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788282050500

EAN 9788282050500

Språk Bokmål

Sider 142

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Dette er ei artig faktabok om sketsjen som vi i Norge kjenner som «Grevinnen og Hovmesteren». Om korleis sketsjen blei til på den engelske revy-scena i etterkrigsåra, om korleis Freddie Frinton, som vi kjenner som hovmeisteren frå TV-versjonen, gjorde den til sin, om korleis det gjekk til at sketsjen blei filma for TV, om kvifor den ikkje blir vist på TV i England, og om kvifor vi i Norge har ein annan TV-versjon enn tyskarane og dei fleste andre som ser den årleg (I dei fleste landa som har tradisjon for å vise sketsjen årleg blir den forøvrig vist på nyttårsafta).

Naturleg nok får ein også ein grundig presentasjon av skodespelarane i sketsjen. Kven kunne t.d. ane at «Grevinna» også har ei bittelita rolle i «Clockwork Orange»? Men den vittigaste fakta-biten i boka er at den tyske versjonen startar med at ein skodespelar forklarer sketsjen grundig for TV-sjåarane.

Når ein så får oppskriftene til menyen i sketsjen, komplett med ekspertråd om vinval, og til slutt fullstendig manus for sketsjen både på norsk og på engelsk, så har ein skvisa omtrent så mykje moro som det er mulig å få ut av denne sketsjen mellom to permar. 142 rikt illustrerte sider er akkurat passe for å gire opp stemninga til vesle julafta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Den åttende jarlen av Bridgewater var kjent for å la bordet dekkes til tolv, og ha omtrent like mange tjenere til å servere. Gjestene var yndlingshundene hans, som han kledde opp i herre- og dameklær. De tolv hundene ble alle utstyrt med hver sin stivede serviett rundt halsen. I dette perspektivet må vi kunne si at Miss Sophies noe spesielle middagsselskap er mer dannet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Grevinnen og hovmesteren" vises ellers over nesten hele verden, altså bare ikke i England. BBC er tydeligvis immune mot butlerens sjanglende sjarm, eller bitre fordi de ikke oppdaget sketsjen selv. Informasjonssjefen ville ikke svare på spørsmålet om hvorvidt den egentlige grunnen til at de ikke viser sketsjen, er at engelskmenn ikke har humor. "No comment," var det diplomatiske svaret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har lest eller har leseklare i bokhylla der tittelen har konge, dronning eller andre adelege titlar i tittelen.

Popularitetsoversyn:
Konge: 9
Dronning: 2
Prins: 2
Fyrste: 1
Grevinne: 1
Keiser: 1
Lord: 1
Prinsesse: 1


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kråkejenta - Victoria Bergmans svakhet" av Jerker Eriksson
  • "Røsten - en kriminalroman fra Island" av Arnaldur Indriðason
  • "Blod på snø" av Jo Nesbø
  • "Flink pike" av Gillian Flynn
  • "Den skarpsindige lavadelsmann don Quijote av la Mancha" av Miguel de Cervantes Saavedra
  • "Flaskepost fra P" av Jussi Adler-Olsen
  • "Hypnotisøren" av Lars Kepler
  • "Politi" av Jo Nesbø
  • "Isprinsessen" av Camilla Läckberg
  • "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson
  • "Bokhandleren i Kabul - et familiedrama" av Åsne Seierstad
  • "Gjenferd" av Jo Nesbø
Alle bokanbefalinger for dette verket