Gravstille

av (forfatter) og Silje Beite Løken (oversetter).

Cappelen 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (148 terningkast.)

588 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ei lita jente i et barneselskap sitter og tygger på en menneskeknokkel. Knokkelen stammer fra et byggefelt i nærheten der ungene pleier å leke, og alt tyder på at det skjedde ei kriminell handling her for omkring femti år siden. Det viser seg at det har bodd en mann her hvis kone forsvant sporløst under krigen. Nesten alle som kunne hatt noe å fortelle om saka er døde, men det fortelles om ei grønnkledd kvinne som ofte er å se i området. Erlendur tar opp jakten på kvinna og han gir seg ikke før graven har røpet sin hemmelighet. Dette er den fjerde romanen om Erlendur, men den andre som er oversatt til norsk.

Omtale fra forlaget

Erlendur får en ny gåte å nøste opp i da det blir oppdaget at en søt liten jente i et barneselskap sitter på gulvet og tygger på en menneskeknokkel. Knokkelen stammer fra et byggefelt i nærheten der ungene pleier å leke. Man finner et gammelt skjelett, og alt tyder på at det skjedde en kriminell handling her for omkring femti år siden.


Erlendur begynner systematisk å grave frem informasjon om de som bodde i dette området femti år tidligere. Fra gammelt av lå det sommerhus her ute, nå har Reykjaviks byggefelt spredt seg helt hit. Det viser seg at det har bodd en mann her hvis kone forsvant sporløst under krigen. Nesten alle som kunne hatt noe å fortelle om saken er døde, men det fortelles om en grønnkledd kvinne som ofte er å se i området.


Erlendur tar opp jakten på kvinnen og langsomt tegnes et bilde av en ung kvinne i et ulykkelig ekteskap, en handikappet jente og en fordrukken og følelseskald mann. Av en familie som levde langt under fattigdomsgrensen og i konstant redsel. Og av en ung amerikansk soldat som ikke ville se på ondskap og urettferdighet uten å ta affære. Indridason holder på spenningen helt til siste slutt, men Erlendur gir seg ikke før graven har røpet sin hemmelighet.Les utdrag fra boken [pdf]


Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788202259426

EAN 9788202259426

Serie Cap spenningens mestere

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Reykjavik

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2003

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 70 47 13 1 0

Bokomtaler

I et barneselskap sitter det ei lita jente og tygger på noe som viser seg å være en knokkel fra et menneske. Erlendur blir satt på saken, og nokså tidlig i etterforskningen leder dette etterforskningsteamet frem til at knokkelen stammer fra et byggefelt rett i nærheten. Graving settes i gang, og det dukker opp et skjelett som har ligget der i rundt femti år. Dvs. er det bare ett skjelett? Problemet er imidlertid at alle som kunne ha fortalt noe om hva som skjedde den gangen, er døde. Erlendur er ikke den som gir seg, uansett hvor umulig en sak synes å være, og ingen bør derfor være i tvil om at han klarer å løse saken ... Dette er den fjerde boka jeg har lest av Indridason, og jeg merker at jeg nå begynner å få en tilstrekkelig dose med Indridason. Men i rettferdighetens navn: denne boka står ikke tilbake for de øvrige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken likte jeg kjempegodt! Spennende på en "rolig måte", gledet meg hele tiden til å lese videre og finne ut hvordan historien endte. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest og spennende krim. Boken er ikke på mange sidene, men til gjengjeld inneholder sidene mye handling. Det skjer mye i boken, og spenningen holdes oppe nærmest gjennom det hele, syns likevel at løsningen blir opplagt litt for tidlig. Til tross for dette likte jeg boken godt, og kommer nok til å fortsette på denne serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men kvinnfolk er uberegnelige, tenkte han med seg selv. Man vet aldri hvor man har dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mord er mord, sa Erlendur. Samme om årene er gått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tålmodighet er en dyd, sa Skarpehedinn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Krimromaner jeg har lest de siste åra der handlinger foregår på øyer i vest og/eller vanskelig tilgjengelige steder i vest. For eks. Shetland, Island og steder som blir/er utilgjengelige pga for eksempel tidevann etc. Eller steder i vest som bare er sære...
Tidsmessig foregår romanene på lista i vår samtid sånn cirka.
Lista er ordna alfabetisk og seriene er ordna i handlingens kronologiske rekkefølge.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg liker ikke krim sånn helt uten videre. Men her er et knippe av de jeg har likt veldig godt!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppdaget at det å lage liste her var en fin måte å holde oversikten over hvilke bøker jeg har lest. Lister er i grunnen sabla greit... Suksessen fra 2010 fortsetter, her kommer listen for 2011-bøkene


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Målet er minst 30 bøker


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Røsten" av Arnaldur Indridason
 • "Hjemstavn" av Arnaldur Indridason
 • "Anger" av Arnaldur Indridason
 • "Vinterbyen" av Arnaldur Indridason
 • "Vannet" av Arnaldur Indridason
 • "Tvekampen" av Arnaldur Indridason
 • "Reykjaviknetter" av Arnaldur Indridason
 • "Fjellet" av Arnaldur Indridason
 • "Skuggasund" av Arnaldur Indridason
 • "Irrganger" av Arnaldur Indridason
 • "Myren" av Arnaldur Indridason
 • "Aske" av Yrsa Sigurdardóttir
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver