God tur på sjøen

av (forfatter) og Jarmo Øystein Røvik (illustratør).

Bokbyen 2007 Spiral

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir nyttige tips om båt- og sjøliv. Den tar blant annet opp navigasjon, lanternebruk, fortøyning og førstehjelp. I tillegg blir du minnet om både sjøvett, sjøveis og baderegler.

Omtale fra forlaget

"God tur på sjøen" er boka for alle som ferdes langs kysten. Hva heter blomstene i skjærgården? Hvor kan jeg gå i land? Hvordan ser fjesingen ut? Hvordan lager jeg et pålestikk? Trenger jeg lanterne på båten min? Disse og en mengde andre spørsmål finner du svar på i boka "God tur på sjøen" som i disse dager gis ut av Bokbyen Forlag AS i Tvedestrand.
Enkelt og grunnleggende. - Langs hele norskekysten har ferdigheter i bruk av småbåt gått i arv fra en generasjon til den neste. I boka gir han en bred og grunnleggende innføring. Kapitlene tar for seg navigering i farleden, bruk av sjøkart og kompass, lanterneføring, hvordan du legger til og fra kai med seil- og motorbåt, fortøyning, prosedyrene ved "mann overbord", brann ombord, førstehjelp og bruk av nødnumre, VHF og kystradio. Livet langs kysten. Norskekysten er mangfoldig og et sammenhengende og enestående friområde. Boka gir elementær innføring i allemannsretten og hvilke restriksjoner som må etterleves, blant annet når sjøfuglene hekker. "God tur på sjøen" har fyldige kapitler om den flora og fauna du møter når du ferdes i småbåt, og fargeillustrasjoner av blomster, fugler og fisk. De viktigste reglene for fritidsfiske er med, likeledes fredningsbestemmelser og gode råd om hva du skal gjøre når minstemann får fiskekroken i fingeren! Trygghet gir glede. - Stadig flere norske familier kjøper sin egen båt og tilbringer ferie og fritid ombord. Mange ønsker å lære mer om ferdsel på sjøen, selv om de i første omgang ikke tar båtførerprøven. Det er blant annet disse jeg har hatt i tankene når jeg har skrevet denne boka, sier Jarmo Øystein Røvik. Bokbyen Forlag AS har utstyrt boka med spiralrygg, slik at den bokstavelig talt er en oppslagsbok til bruk i båten.

Bokdetaljer

Forlag Bokbyen

Utgivelsesår 2007

Format Spiral

ISBN13 9788299698658

EAN 9788299698658

Språk Bokmål

Sider 120

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Det er sommer, og mange bruker tiden i seilbåten. I denne listen har jeg samlet noen bøker om seiling og båtliv. Noe som sommerlektyre, og annet kanskje for å planlegge båt-sommeren neste år. Takk til SGmarine for tips!


Godt sagt! (0) Varsle Svar