God dag, jeg er et barn

om barn som lever med rus eller psykisk sykdom i familien

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2012 Heftet

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om barn som har foreldre med rusproblemer og/eller en psykisk sykdom. Den omfatter sentral kunnskap og problemstillinger knyttet til barnets alder. Gjennom kapitlene følger vi historien til Tom og Anett, som bygger på en studie gjennom 25 år av barna til en gruppe mødre med rusproblemer og psykiske vansker. Boka er beregnet på studenter innenfor barnevern og sosialt arbeid og andre innenfor rusomsorg og psykisk helsevern. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Denne boken handler om barn i familier der foreldrene har en psykisk sykdom og/eller er rusavhengige. Vi vet at foreldrefunksjonen forstyrres når foreldre har alvorlige vansker i sitt liv. Barn kan tilpasse seg de vanskeligste oppvekstforhold, men ofte med store omkostninger for egen psykisk helse. Barna er ofte usynlige i det offentlige hjelpeapparatet inntil de selv får problemer. Lov om helsepersonell (01.01.2010) fastslår at helseinstitusjoner som omfattes av loven, har plikt til å ha barneansvarlig personell som skal «fremme og koordinere helsepersonells oppfølging av mindreårige barn av psykisk syke, rusmiddelavhengige og alvorlig syke eller skadde pasienter». Dette er en fagbok tilpasset studenter på bachelor- og masternivå innenfor barnevern og sosialt arbeid og for barneansvarlige og behandlere innenfor rusomsorg og psykisk helsevern. Innholdet i boken omfatter sentral kunnskap og problemstillinger knyttet til de ulike aldre på barna. Fra den gravide og det ufødte barnet til førskolebarnet, skolebarnet, ungdommen og den unge voksne som selv planlegger å skape sin egen familie. Gjennom alle kapitlene følger vi Tom og Anett, fra småbarnsalder til ung voksen alder. Historien om Tom og Anett bygger på forfatterens studie gjennom 25 år av barna til en gruppe mødre med rusproblemer og psykiske vansker. Med denne boken ønsker forfatteren å øke forståelsen blant helsepersonell som møter barna, og gi kunnskap om hva som kan/bør gjøres for å sikre best mulig utvikling for barnet i samspill med viktige omsorgspersoner. Aase Sundfær er klinisk sosionom ved Oslo universitetssykehus - Ullevål og har mangeårig klinisk erfaring fra barne- og ungdompsykiatrisk poliklinikk.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788245010473

EAN 9788245010473

Språk Bokmål

Sider 209

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Åpenhet kan være en belastning for de voksne, men mangel på åpenhet kan være en større belastning for barna (Bøckmann og Kjellevold 2010).

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

6 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "I morgen var jeg alltid en løve" av Arnhild Lauveng
  • "Meg eier ingen" av Åsa Linderborg
  • "Drageløperen - tegnet roman" av Khaled Hosseini
Alle bokanbefalinger for dette verket