Fruen fra havet

av (forfatter) og NRK Radioteatret (utgiver).

NRK lydbokforl. 2002 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (49 terningkast.)

252 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ellida Wangel får en sønn som dør som spedbarn. Hun har tidligere vært forlovet med en sjømann, den Fremmede. Hun innser etter hvert at hun må velge om hun vil dele livet sitt med Wangel eller den Fremmede. I hovedrollene: Gørild Mauseth, Bjørn Skagestad, Heidi Gjermundsen, Lasse Kolsrud, Kåre Conradi, Andrea Bræin Hovig og Jan Hårstad.

Omtale fra forlaget

Henrik Ibsen
FRUEN FRA HAVET
.
Ellida Wangel gifter seg med den mye eldre doktor Wangel og får en sønn med ham. Sønnen dør bare noen måneder gammel. Doktor Wangel er etter hvert ganske bekymret for Ellidas mentale tilstand da han synes hun virker underlig og urolig. Han tilkaller huslæreren Arnholm i håp om at Ellida vil snakke om hva som plager henne. Ellida har tidligere vært forlovet med en sjømann, den Fremmede. Etter hvert åpner hun seg for de tanker og følelser, lengsler og begjær hun bærer på, og innser at hun må velge hvem hun vil dele livet sitt med; Wangel eller den Fremmede.
Utgivelsen inngår i Radiotetarets Ibsenserie på CD.
.
Regi: Else Barratt-Due
Lyd: Erki Halvorsen
Medvirkende: Gørild Mauseth, Bjørn Skagestad, Heidi Gjermundsen, Lasse Kolsrud, Andrea Bræin Hovig, Kåre Conradi, Hallvard Holmen og Jan Hårstad

Bokdetaljer

Forlag NRK lydbokforl.

Utgivelsesår 2002

Format CD

ISBN13 9788242111340

EAN 9788242111340

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 21 13 6 0 0

Bokomtaler

I en liten by på Norges vestkyst, bor doktor Wangel med døtrene og hustruen, Ellida. Ellida er mye yngre enn sin mann, og er ikke mor til Bolette og Hilde. Døtrene, og da spesielt Hilde, er ikke videre vennlig innstilt til stemoren. Ellidas mor sies å ha vært gal, og det er klart at «fruen fra havet», som de kaller henne, sliter psykisk. Hun er oppvokst med en fyrmester til far, og trives ikke inneklemt av fjellene. I tillegg er fortiden hennes full av hemmeligheter.

Det er nok en gang duket for drama, og diskusjonen i The Ibsen Book Club i kveld, blir nok interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Har De ikke lagt mærke til, at de mennesker der ude ved det åbne hav er ligesom et folk for sig selv? Det er næsten som om de leved havets eget liv. Der er bølgegang – og ebbe og flod også – både i deres tænkning og i deres fornemmelser. Og så lar de sig aldrig omplante.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Omsider seiler vi inn i mer kjente litterære farvann, ja, endog til Skandinavia og Ibsen. Mange saftige godbiter i denne listen! Balzac, Flaubert, Hugo, Stendhal, Zola, Austen, Scott . . . og selvsagt flere.

Om "The Democratic Age" (år 1832-1900) skriver Bloom:
- - - I have located Vico's Democratic Age in the post-Goethean nineteenth century, when the literature of Italy and Spain ebbs, yielding eminence to England with its renaissance of the Renaissance in Romanticism, and to a lesser degree to France and Germany. This is also the era where the strength of both Russian and American literature begins.

Link til boken her på Bokelskere.no.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker som Ida har lest...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Lille Eyolf" av Henrik Ibsen
  • "Catilina" av Henrik Ibsen
  • "Kongs-emnerne - historisk skuespill i fem akter" av Henrik Ibsen
  • "Rosmersholm - skuespil i fire akter" av Henrik Ibsen
  • "Brand - et dramatisk digt i fem akter" av Henrik Ibsen
  • "Frøken Julie" av August Strindberg
Alle bokanbefalinger for dette verket