Fru Marta Oulie

av (forfatter) og Janne Kokkin (oppleser).

Lydbokforlaget 2002 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (27 terningkast.)

193 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i Sigrid Undsets debutroman er lagt til Kristiania og Nordmarka - i omgivelser som Sigrid Undset ofte benyttet i sine samtidsromaner. Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. I Otto Oulie og hans vakre, sterke skikkelse mener hun å finne kjærligheten. Romanen er skrevet som en dagbok, og gjennom tilbakeblikk lar Marta Oulie årene passere revy - med utgangspunkt i den fatale bekjennelsen: "Jeg har vært min mann utro."

Omtale fra forlaget

Sigrid Undset Fru Marta Oulie Lest av Janne Kokkin Forord ved Christianne Undset Svarstad . . Handlingen i Sigrid Undsets debutroman, Fru Marta Oulie, er lagt til Kristiania og Nordmarka . i omgivelser som Sigrid Undset ofte benyttet i sine samtidsromaner. . Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. I Otto Oulie og hans vakre, sterke skikkelse mener hun å finne kjærligheten. . Romanen er skrevet som en dagbok, og gjennom tilbakeblikk lar Marta Oulie årene passere revy . med utgangspunkt i den fatale bekjennelsen: .Jeg har vært min mann utro.. . 3 CD, spilletid 3 timer ISBN 82-421-1198-7 kr 298

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2002

Format CD

ISBN13 9788242111982

EAN 9788242111982

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 11 11 1 0 0

Bokomtaler

Da Marta Benneche gifter seg med Otto Oulie, arbeider hun som lærerinne og er en ung kvinne med selvstendige tanker og drømmer om hva hun ønsker å få ut av livet sitt. I Otto ser hun den store kjærligheten, og hun fascineres av at to så vidt forskjellige mennesker som dem faktisk elsker hverandre.

Hva er det som så skjer etter hvert som årene går, og som gjør at Marta ender opp med å bedra sin mann? Svarene er å finne i Martas dagboknotater. Det mest fatale Otto har gjort mot sin hustru er å pålegge henne å gi opp sin post som lærerinne. Deretter betrakter han alle hennes meninger som sjarmerende innfall det ikke er bryet verdt å legge vekt på. Hun blir hans pryd av en hustru, og parallellene til Ibsens Nora er nokså nærliggende.

Marta vil noe mer med livet sitt, og da Ottos kompanjong, Henrik, kaster sine øyne på henne og blir oppriktig forelsket i henne, er Marta et lett "bytte". Så blir Otto alvorlig syk, og Marta tæres nesten i stykker av skam- og skyldfølelse. Dessuten begynner det å gå opp for henne at Henrik kanskje bare en repetisjon av Otto. Hva gjør hun når det kommer til stykket?

Jeg fascineres av gamle klassikere som beskriver kvinnenes rolle i deres samtid, og er alltid sjeleglad for at utviklingen har gått videre. Denne lydboka er nydelig lest av Janne Kokkin!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg unner ikke de unge pikene deres glede, og jeg kan smile spisst når de taler om livets herlighet, og jeg kommer med bitre og hånfulle visdomsord. Heldigvis gjør det visst forresten ikke spor av inntrykk på dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er skjønnlitterære bøker jeg har arvet etter ei som stod meg nær. Savnet etter henne er stort, og jeg satte veldig pris på å få disse etter henne. Fortell meg gjerne hvilken du ville ha begynt med...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Splinten av trollspeilet ; Vårskyer" av Sigrid Undset
 • "Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis ; Fortellinger om Kong Arthur og ridderne av Det runde bord" av Sigrid Undset
 • "Lykkelige dager" av Sigrid Undset
 • "Den brennende busk" av Sigrid Undset
 • "Elleve år ; Tolv år" av Sigrid Undset
 • "Madame Dorthea" av Sigrid Undset
 • "Fru Marta Oulie ; Splinten av trollspeilet" av Sigrid Undset
 • "Gymnadenia" av Sigrid Undset
 • "Ida Elisabeth" av Sigrid Undset
 • "Den trofaste hustru" av Sigrid Undset
 • "Olav Audunssøn og hans barn" av Sigrid Undset
 • "Olav Audunssøn i Hestviken" av Sigrid Undset
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver