Franz Borkenau

Europa 1900-1957

essay

av (forfatter).

Dreyers forlag 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Franz Borkenau ble født i Wien i 1900 og døde i Zürich i 1957. Han var historiker, kommunist, journalist, eks-kommunist, politisk sosiolog, antikommunist og en av de første til å bruke ordet totalitarisme for å sammenligne fascisme, nazisme og sovjet-kommunisme. I løpet av sine 57 leveår jobbet han for Komintern i Berlin, reiste til den spanske borgerkrigen, var i eksil i Panama, ble venn med George Orwell i London, analyserte interne stridigheter i Sovjetunionen, grunnla en CIA-finansiert anti-kommunistisk organisasjon for europeiske intellektuelle og skrev grandiose teorier om den vestlige sivilisasjons vekst og fall.

Denne boka skulle egentlig være en bokversjon av Ola Innsets masteroppgave om Franz Borkenaus totalitarismebegrep. Isteden har det blitt en bok om Europas historie 1900 - 1957, sett gjennom Borkenaus aktiviteter og skriverier. Gjennom Franz Borkenau får vi et nytt blikk på Europas historie, og får også vite hvordan masterstudenten ble mer venstrevridd enn noen gang av å studere likhetene mellom kommunisme, fascisme, sosialisme og nazisme.

Bokdetaljer

Forlag Dreyers forlag

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282651202

EAN 9788282651202

Omtalt tid 1900-1945 Etterkrigstiden

Omtalt sted Europa

Omtalt person Franz Borkenau

Språk Bokmål

Sider 183

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

I følge omslaget forteller denne boken Europas historie i peroden fra tittelen, gjennom å følge Franz Borkenaus liv. Jeg tenkte i utgangspunktet det var litt ambisiøst for en såpass kort bok, men det lykkes i stor grad. Det er selvsagt ikke noe oversiktsverk, men for de av oss som har lest nok slike, fungerer denne boken utmerket. Den gir et generelt innblikk i historien gjennom å gjøre et dypdykk i noen bestemte tankeretninger og perspektiver, og gir slik et perspektiv på vår nyere historie som vil være utfyllende for de fleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket