Fortrolighet

av (forfatter) og Bjørn Alex Herrman (oversetter).

Pelikanen 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.86 (7 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En tolk flytter til Haag for å jobbe for den internasjonale domstolen, men kanskje like mye for å komme seg unna et New York hun ikke lenger er fortrolig med. Med like mange språk som identiteter å sjonglere, leter hun etter et sted hun endelig kan kalle et hjem. Hun trekkes raskt inn i eskalerende personlige intriger: Elskeren Adriaan er separert fra kona, men har ikke egentlig viklet seg løs fra ekteskapet. Venninnen Jana er vitne til noe som tilsynelatende er blind vold, en hendelse tolken blir stadig mer besatt av etter hvert som hun også blir kjent med offerets søster. I tillegg blir hun trukket inn i et eksplosivt politisk drama etter at hun blir spurt om å være tolk for en tidligere president anklaget for krigsforbrytelser. Stillferdig men lidenskapelig konfronterer hun makten, volden og kjærligheten, både i hennes intime relasjoner, og i arbeidet ved domstolen. Hun presses stadig nærmere stupet, der svik og bedrag truer med å overmanne henne og hun tvinges til å finne ut hva slags liv hun egentlig vil leve. Kanskje kan man si at alle bøker i bunn og grunn handler om språk og kommunikasjon, men i Fortrolighet utforsker Katie Kitamura hvordan mening og intensjon blir skapt, tolket og forstått, og nettopp hvordan fortrolighet og nære forbindelser spiller inn i denne kommunikasjonen. Kitamura imponerer i denne romanen idet hun makter å kle utforskningen av språket og dets grenser med intensiteten og uroen til en thriller.

Omtale fra forlaget

En tolk flytter til Haag for å jobbe for den internasjonale domstolen, men kanskje like mye for å komme seg unna et New York hun ikke lenger er fortrolig med. Med like mange språk som identiteter å sjonglere, leter hun etter et sted hun endelig kan kalle et hjem.
Hun trekkes raskt inn i eskalerende personlige intriger: Elskeren Adriaan er separert fra kona, men har ikke egentlig viklet seg løs fra ekteskapet. Venninnen Jana er vitne til noe som tilsynelatende er blind vold, en hendelse tolken blir stadig mer besatt av etter hvert som hun også blir kjent med offerets søster. I tillegg blir hun trukket inn i et eksplosivt politisk drama etter at hun blir spurt om å være tolk for en tidligere president anklaget for krigsforbrytelser.

Stillferdig men lidenskapelig konfronterer hun makten, volden og kjærligheten, både i hennes intime relasjoner, og i arbeidet ved domstolen. Hun presses stadig nærmere stupet, der svik og bedrag truer med å overmanne henne og hun tvinges til å finne ut hva slags liv hun egentlig vil leve.
Kanskje kan man si at alle bøker i bunn og grunn handler om språk og kommunikasjon, men i Fortrolighet utforsker Katie Kitamura hvordan mening og intensjon blir skapt, tolket og forstått, og nettopp hvordan fortrolighet og nære forbindelser spiller inn i denne kommunikasjonen. Kitamura imponerer i denne romanen idet hun makter å kle utforskningen av språket og dets grenser med intensiteten og uroen til en thriller.

Den amerikanske forfatteren og kritikeren Katie Kitamura (f. 1979) debuterte med den kritikerroste romanen The Longshot i 2009, etterfulgt av Inn i skogene i 2012 (Pelikanen 2013). I 2017 kom så En separasjon, men det kanskje først med årets roman Intimacies / Fortrolighet, som ble valgt ut som en favoritt av Barack Obama i hans lesekampanje sommeren 2021, og som har blitt nevnt som en av 2021s beste bøker i en lang rekke aviser, at Kitamuras endelige kommersielle gjennombrudd er et faktum.

På langlista til US National Book

Bokdetaljer

Forlag Pelikanen

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788283831276

EAN 9788283831276

Omtalt sted Nederland

Språk Bokmål

Sider 218

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 2 0 0 0

Bokomtaler

Eg las denne i eit strekk med ei underliggande uro, absolutt lesverdig. Men eg trur ikkje omsettinga er så god, så mulig at det er best å lesa ho på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Til minne om minnet - romanse" av Marija Michajlovna Stepanova
 • "Å gå med Kølle - til fots gjennom Europa med telt og en reisedagbok fra 1841" av Karen Røise Kielland
 • "Støvberar" av Ingrid Storholmen
 • "En separasjon" av Katie Kitamura
 • "Skinnende døde - roman" av Mazdak Shafieian
 • "Noe av betydning - roman" av Marte Magnusdotter Solem
 • "Bomullsengelen - roman" av Susanna Alakoski
 • "Liv Køltzow - dagbøker i utvalg 1964-2008" av Liv Køltzow
 • "Bjørnekvinnen" av Karolina Ramqvist
 • "Fremmede jeg kjenner" av Claudia Durastanti
 • "Sangria i parken" av Nils-Øivind Haagensen
 • "Globus - roman" av Sarah Smith Ogunbona
Alle bokanbefalinger for dette verket