For ingen gjelder det å være

av (forfatter).

Kolofon 2006 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En roman fra AKP-miljøet, som handler om paranoiaen som eksisterte mellom m-l-bevegelsen og overvåkingen på 70-tallet. Det politiske aspektet er ikke det viktigste budskapet til forfatteren, selv om det er benyttet som arena og setting. Mellommenneskelige forhold og relasjoner står høyt i fokus, der hovedpersonen Tobben får brynt seg både på det politiske plan og i forhold til det motsatte kjønn.

Omtale fra forlaget

En AKP-roman fra 1976! Men også: Oppvekstroman. Politisk thriller. Kjærlighetsroman. For ingen gjelder det å være handler om paranoiaen som eksisterte mellom m-l-bevegelsen og overvåkinga på 70-tallet. Det er ingen m-l-biografi, men den er tro mot det som skjedde i 76 og andre historiske hendelser som det refereres til. Forfatteren har benyttet åpne kilder store deler av boka, men også personkilder. Hans kilder er innside og troverdige. En aktiv AKP-er fra Trondheim har uttalt at han åpent kan verifisere sine uttalelser. Det politiske aspektet er allikevel ikke det viktigste budskapet til forfatteren, selv om det er benyttet som arena og setting. I motsetning til all den politiske retorikken, diskusjonen og argumentasjonen som foregikk, den gang som nå, er det egentlige viktige mellommenneskelige forhold og relasjoner. Hovedpersonen Tobben får i løpet av boka brynt seg, både på det politiske plan og i forhold til det motsatte kjønn. Det frodige persongalleriet, den tidsriktige koloritten og den naivt-lakoniske stilen til forfatteren, gjør For ingen gjelder det å være til en fornøyelse å pløye gjennom. En spennende pageturner fra vår nære forhistorie med en overraskende vri til slutt.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788230002650

EAN 9788230002650

Omtalt tid 1970-1979

Språk Bokmål

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket