Folkemengdens bevegelse 1735-2014

en tabellstudie

av (forfatter).

Oktober 2014 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Statistisk sentralbyrå feirer grunnlovsjubileet med en bok om Norges befolkning fra 1735 til 2014. Nesten 300 års befolkningsutvikling blir skildret gjennom historien til en helt bestemt tabell, publisert for første gang i 1914.

Den 100 år gamle tabellen ble oppdatert noen ganske få ganger i løpet av det 20. århundret. Her blir den publisert for sjuende gang, ajourført til dags dato. Tabellen heter «Folkemengdens bevegelse» og inneholder årlige oppgaver over fødte, døde, innvandring, utvandring og folkemengden. For fødte og døde har tabellen tall helt fra 1735. Det er bare de nordiske landene som har befolkningsstatistikk som går så langt tilbake, og blant disse er det Norge som har publisert denne enestående tallserien hyppigst.

«Folkemengdens bevegelse» er en av de viktigste tabellene Statistisk sentralbyrå og institusjonens forgjengere har laget. En slik tabell er en kulturarv av stor verdi og må behandles med ærefrykt og forsiktighet. Det er ikke bare stabbur og vikingskip som tæres av tidens tann
en tabell kan også gå i stykker hvis den ikke blir passet på.

Folkemengdens bevegelse 1735-2014 følger de årlige variasjonene i antall fødte og døde, inn- og utvandrere. Boken redegjør for hvordan tallene er samlet inn, og hvordan de er blitt fortolket og forsøkt forklart. Dermed blir dette også en annerledes norgeshistorie. Befolkningsutviklingen i Norge sammenliknes med de andre nordiske landene og med utviklingen i hele verden. I et eget kapittel redegjøres det for hvordan minoriteter ble behandlet i folketellingene opp til 1960. Boken er rikt illustrert, hovedsakelig med faksimiler og figurer hentet fra Norges offisielle statistikk og fra den rikholdige samlingen av småtrykk i Statistisk sentralbyrås bibliotek og arkiv.

Denne boken utgis i samarbeid med Statistisk sentralbyrå.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788249513598

EAN 9788249513598

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket