Folgefonna og fjordbygdene

av (redaktør), Svein Nord (illustratør) og Jan Rabben (illustratør).

Nord4 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg lokalhistorien til Folkefonna og fjorbygdene. Hva er det som gjør at det legger seg ei stor fonn oppe i fjellene på denne halvøya? hvordan virker snøen og isen inn på livet i fjordbygdene? Hva kan fonna fortelle om klimaet, om tidligere generasjoner og om vårt fremtidige livsmiljø? Disse spørsmålene og mange flere blir diskutert i denne boka, som er ment både som ei kunnskapsbok og som et geografisk leksikon - men først og fremst som en komposisjon med mange stemmer og strenger. Har register og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

«Folgefonna er juvelen blant våre nasjonalparker» (miljøvernminister Knut Arild Hareide ved åpningen av Folgefonna nasjonalpark i 2005). Det store kunnskapsverket om vårt fineste fjordlandskap; Folgefonnhalvøya. 592 sider i storformat, med 760 illustrasjoner, grafisk utstyrt som vegbøkene, men enda større. Nils Georg Brekke og Svein Nord står bak bokas komposisjon - i samarbeid med nærmere 50 fagforfattere fra narturvitenskapelige og kulturvitenskapelige miljø. « Folgefonna og fjordbygdene» er ikke disponert etter alfabetet eller tallrekke, men etter landskapet og geografien - bygd etter bygd. Artikler er plassert der de har en naturlig tilknytning til landskapet, til ressursmiljøet eller til naturens krefter - det vi kan kalle landskapets logikk. Det er artikler som handler om geologi og glasiologi, om klima og lokalmiljø, om setegarder og adelsgods, om skog og fartøybygging og om livet i fjordbygdene. En bok litt «tettare på» kulturlandskapet med alt sitt innhold. Vi stiger i land i Mauranger, ved det grønne neset øst for elva, Ænes, og her begynner oppdagingsferden. Og når vi gjør oss kjent med geografien, åpner denne boka seg, mot «bygdelag på innsiden» og «veger mot fonna» rundt hele halvøya. Boka er dagsaktuell, med artikler om Folgefonna som klimaindikator, om de store landskapsendringene og om det rasfarlige landskapet rundt fonna, med helt nye kart som viser alle rasutsatte områder, bygget på de siste 100 års statistikk over skred og ulykker. Boka har en serie nye datamodellerte kart i stort format som viser alle fjell, fjorder og dalganger rundt Folgefonna; perspektiver som aldri tidligere har vært tilgjengelige utenfor fagmiljøene. Fire hovudsponsorer gjør denne satsingen mulig: Statkraft, Sunnhordland kraftlag SKL, Sør-Norge Aluminium og Tyssefaldene. Prosjektet er også støttet av folgefonnkommunene og Hordaland fylke. Således er utsalgsprisen for denne store kunnskapsboka kun kr. 590,- 95% Nynorsk

Bokdetaljer

Forlag Nord4

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788273260703

EAN 9788273260703

Omtalt sted Hordaland

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 591

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket