Flatøybok

kongegaven

av (redaktør), Elizabeth Ashman Rowe (redaktør), Bergsveinn Birgisson (redaktør), Anders Kvåle Rue (illustratør) og Edvard Eikill (oversetter).

Saga bok 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

14. oktober 2016 lanserte vi bind 3 av Flatøybok. Med dette fullføres det som i verkets originalutgave utgjorde «Kongegaven»: Det har vært antatt at den visjonen storbonden Jon Hákonarsson hadde for verket, var at det skulle gis i gave til den norske kongen, og oppsede ham i norrøn styringsetikk. Boken kom som kjent aldri frem til Norge, før nå.


Alle bøkene er innbundet i skinn med lesebånd. Verket har forord av HM kong Harald V, HM dronning Margrethe II og HE Islands president Ólafur Ragnar Grímsson.





På slutten av 1300-tallet ble de største og vakreste sagaverket på Island skapt, Flatøybok.





Verket maler et panorama av Norges skapelse med et omveltningspreget Nord-Europa som bakteppe. Verket var sannsynligvis tiltenkt som lærdomsgave til den unge kong Olva 4. Håkonsson. Verket skulle belære kongen om nørron styringsetikk.




Vi får bl.a. innføring i Norges opphavsmytologi med Nor, Gor og Goe i sentrum, hvor kongerekken knyttes til urkreftene og naturen. Bind I og II fokuserer op Håken den godes og Olav Tryggvasons dramatiske liv og kongsgjerninger.

Bind III åpner med fortellinen om Harald Hårfagre som fostres hos jotunkongen Dovre i Dovrefjell og som gir rikssamlingenskongen ideen om å samle Norge til ett rike. Olav den hellige står i sentrum i dette bindet, som også er full av hedensk symbolikk og mystike hendelser

Bokdetaljer

Forlag Saga bok

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788291640792

EAN 9788291640792

Serie Flatøybok (1-3)

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Norge Island

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket