Etter attentatet

av (forfatter) og Ellen Huse Foucher (gjendikter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.69 (13 terningkast.)

64 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Amin, en israelsk kirurg med palestinske foreldre, lever for sitt arbeid på et stort sykehus i Tel Aviv, og for sin kone Sihem. Han har alltid nektet å ta parti i konflikten mellom palestinere og israelere. En dag sprenger en selvmordsbomber en restaurant midt i Tel Aviv. Mange dør og enda flere blir skadet. Amin bruker en hel dag på å forsøke å lappe sammen noen av ofrene for angrepet. Midt på natten kalles han tilbake på sykehuset, som den nærmeste pårørende. Han må identifisere den kvinnelige selvmordsbomberen. Dette blir starten på en desperat jakt etter sannheten. Og Amin blir tvunget til om og om igjen å lytte til noe han ikke vil høre.

Omtale fra forlaget

Dristig og skremmende aktuell roman fra algerisk-fransk forfatter. Amin, en israelsk kirurg med palestinske foreldre, har alltid nektet å ta parti i konflikten mellom palestinere og israelere. Han lever for sitt interessante arbeid som kirurg på et stort sykehus i Tel Aviv, og for sin kone Sihem. Fram til den dagen da en selvmordsbomber sprenger en restaurant midt i Tel Aviv. Mange dør og enda flere blir skadet. Amin bruker en hel dag på å forsøke å lappe sammen noen av ofrene for angrepet. Midt på natten blir han kalt tilbake til sykehuset. Han må identifisere selvmordsbomberen. Fra da av starter en desperat jakt på sannheten. Og Amin blir tvunget til om og om igjen å lytte til noe han ikke vil høre.Denne romanens emne er sterkt og blir elegant håndtert. Yasmina Khadra gir seg i kast med et av vår tids vanskeligste temaer og leverer en dristig og skremmende roman.Om forfatteren:Yasmina Khadra (f. 1955) er et psevdonym for algeriskfødte Mohamed Moulessehoul, som ble innrullert som soldat som niåring. Har bodd i Mexico og i Paris, debuterte i 1984 og skrev lenge under sitt eget navn, før han av politiske grunner valgte å gå over til å bruke sin kones fornavn.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205380899

EAN 9788205380899

Serie Gyldendal pocket

Omtalt sted Israel

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 3 4 2 0 0

Bokomtaler

Amin er en svært vellykket integrert palestiner i Israel. Gjennom nitidig og iherdig innsats har han overvunnet fordommer og rasisme, og er en dyktig kirurg på et sykehus i Tel Aviv. Han er lykkelig gift med Sihem og de bor i rikmannsstrøket i byen.

Etter en lang dag ved operasjonsbordet for å redde overlevende etter et selvmordsbombe-attentat, blir han tilkalt til politistasjonen for å identifisere liket av sin kone. Det tar tid før Amin klarer å ta inn over seg at det er kona som står bak selvmords-attentatet. Dermed raser hans verden fullstendig sammen, og han blir besatt på å finne ut hva som førte til at Sihem valgte å ta livet ikke bare av seg selv, men også en hel skoleklasse med uskyldige barn.

Khadra drar oss med inn i konflikten mellom Israel og Palestina, og uten å gi noe svar forsøker han likevel å tegne et bilde av hva som gjør at noen kan velge en så dramatisk skjebne som det å bli selvmordsbomber. Historien er intens og besettende, fortvilet og på mange måter håpløs. Khadra beskriver en voldsspiral som ingen ende vil ta. Finnes det i det hele tatt håp i denne konflikten?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Over hagemuren ser man lysene fra Jerusalem, med minaretene og klokketårnene til kirkene som nå skilles av denne hellig brøden av en mur, ynkelig og stygg, skapt av menneskenes håpløse usselhet og mangel på troskap. Likevel, tross krenkelsen fra denne stridens mur, mister ikke det vansirete Jerusalem motet. Byen er fremdeles der, klemt inn mellom de milde slettene og den nådeløse Judea-ørkenen, den finner kraften til å overleve i sitt evige kall, som verken tidligere konger eller dagens kvakksalvere har oppfylt. Selv om den er grundig lei av misbruket hos den ene siden og lidelsene hos den andre, beholder den fortsatt troen – i kveld mer enn noesinne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
 • Enhver jøde i Palestina er litt araber, og ingen araber i Israel kan late som om han ikke er litt jøde.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

La bølgenes larm overdøve det som herjer inne i deg

Godt sagt! (1) Varsle Svar
 • Man må alltid se på havet. Det er et speil som ikke kan lyve. Det er slik jeg lærte å ikke vende blikket mot fortiden. Før, når jeg kastet et blikk over skulderen, møtte jeg alltid mine sorger og spøkelser slik de var. De hindret meg i å få sansen for livet igjen, hvis du skjønner hva jeg mener? De ødela mine muligheter til å gjenoppstå fra asken...
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den som ser mot havet, vender ryggen til verdens ulykker. På et eller annet vis godtar man sin skjebne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Disse bøkene har jeg lest. Bare å spør om dere lurer :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Slik dag følger natt" av Yasmina Khadra
 • "Jeg skulle ønske jeg var egyptisk" av Alaa Al Aswany
 • "Veien til Damaskus - en reiseskildring" av Dag Hoel
 • "Sirenene i Bagdad" av Yasmina Khadra
 • "Der solen går ned" av Baha Tahir
 • "Opphav" av Amin Maalouf
 • "En diskré helt - roman" av Mario Vargas Llosa
 • "De tapte sjelers land" av Nadifa Mohamed
 • "Svalene i Kabul" av Yasmina Khadra
 • "Faen ta Dostojevskij" av Atiq Rahimi
 • "Herr Cevdet og sønnene hans" av Orhan Pamuk
 • "Israelerne - kampen for å høre til" av Hanne Eggen Røislien
Alle bokanbefalinger for dette verket