Engel

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.40 (10 terningkast.)

36 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vivi har alltid vært sykelig opptatt av sykdom, men nå viser det seg at det virkelig er noe galt med henne. Da hun får kreftdiagnosen, nekter hun å tro det. Dette er historien om en fjorten år gammel jentes kamp mot kreft, fra vantro til sinne, gjennom redsel og smerte til håp.

Omtale fra forlaget

"Engel" handler om 14 år gamle Vivi. Hun føler at det er noe galt med henne, men tenker at hun kanskje bare er sykdomsfiksert. Men da Vivi virkelig blir syk og blodprøver viser at hun sannsynligvis har kreft, aksepterer hun det ikke. Prøvene må være gale, eller de tilhører en annen ... Dessverre er det ikke slik, Vivi har leukemi. Vi følger henne i prosessen hun går igjennom, fra fornekting til akseptering av virkeligheten. Etter mange grusomme behandlingsrunder synes det som om kreften slipper taket, men det er bare midlertidig. Romanen er bitende god, gripende og har mye å gi alle som er, har vært eller kjenner noen som har vært igjennom en dyp krise. Anne Grete Hollup mottok Kritikerprisen 2000 for årets beste barne- og ungdomsbok for denne romanen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788247804582

EAN 9788247804582

Serie Ung

Språk Bokmål

Sider 239

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Kritikerprisen. Barn og ungdom 2000

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 4 1 0 0 0

Bokomtaler

. Den som har ryddet skikkelig i bibliotekhyller vet at det alltid dukker opp noe spennende, noe du aldri har sett før, selv om du har arbeidet på bibliotek i mange år. I år oppdaget jeg Engel av Anne Grete Hollup.

Vivi er tretten år og bor i Oslo. Hun har en lillebror og foreldre som elsker henne og som hun elsker. Og så har hun vondt i kneet. Vivi er hypokonder, en skikkelig ille sådan. Hun har ringt til sykehuset og forhørt seg om hva det kan være. Men de sykdommene hun mener hun lider av - er for spesielle, det er liksom en av fjorten millioner som får akkurat den sykdommen, og da helst bare hvis man er blitt bitt av en ku i en ørken på Svalbard. Så alle ler av Vivi og Vivi ler av seg selv.

Hun får en influensa som ikke vil gå over, og hun orker ikke å gjøre så mye som før. Moren legger merke til at Vivi har mistet mange kilo og legekontoret får besøk. Vivi kjenner klumpen i magen bli ubegripelig stor når legen ikke ler av henne, men tar henne alvorlig, og i tillegg er bekymret. Bekymret over klumpen i kneet hennes og bekymret over hva han hører i lungene hennes.

Dette er starten på en tung og vanskelig reise for Vivi og familien. Anne Grete Hollup skriver sterkt, vart og gripende om hvordan det er å få en alvorlig diagnose som ungt menneske, og hvordan det er å være foreldre og søsken i en slik situasjon.

Jeg hadde ikke hørt om Anne Grete Hollup før jeg tilfeldigvis tok boka ut av hylla, men etter litt googling fikk jeg greie på at hun har skrevet mange bøker, og blant annet fått kritikerprisen for denne boka i 2000.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Roselill" av Kjersti Scheen
 • "Maria og knivmakeren" av Anne Grete Hollup
 • "Lykkefeltet - roman" av Ingvild Holvik
 • "Stup" av Kjersti Scheen
 • "Linas kveldsbok" av Emma Hamberg
 • "Broen til Terabithia" av Katherine Paterson
 • "Ord uten lyd" av Camilla Gibb
 • "Kors på halsen - tre søstre om selvskading" av Camilla Heiberg Nilssen
 • "Stressa jenter" av Jacqueline Wilson
 • "Din vakre jævel!" av Arne Svingen
 • "Havmannen - roman" av Carl-Johan Vallgren
 • "Jenter i jeans - den fjerde sommeren" av Ann Brashares
Alle bokanbefalinger for dette verket