En verden av fremmede

av (forfatter) og Eve-Marie Lund (oversetter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (10 terningkast.)

32 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Detter er den tredje boka med Katya og Nayir.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202395261

EAN 9788202395261

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Saudi-Arabia

Språk Bokmål

Sider 361

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 4 0 0 0

Bokomtaler

Dette er den tredje boka jeg har lest av Zoë Ferraris.
Handlingen foregår som i de to andre bøkene, i Jidda, i ørkenen, i et Saudi-Arabia der kvinner ikke skal sees eller ha noen annen funksjon enn å tilfredstille en manns ønsker og vilje. Kvinner skal være usynlige og helst holde seg innen hjemmets fire vegger, der hun skal utføre alle mannens ordrer. For å kunne gå ut av huset, må hun tildekkes og ha følge med en mann som tilhører familien.
En kvinne som jobber blir ikke sett på med blide øyne av de aller fleste menn.
Zoë Ferraris beskriver et samfunn vi her i Norge har vanskelig for å forestille oss, til tross for at vi har innvandrere i Norge som også i større eller mindre grad lever på denne måten her i landet.
Zoë Ferraris skriver godt. Bøkene hennes har driv og spenning. Hun vet hva hun skriver om. Hun har vært gift med en saudier og har bodd og levd i Saudi-Arabia.
Noen menn prøver å tenke annerledes om kvinner, men dette er ingen enkel oppgave i dette landet, der alt i samfunnet er fundamentert på islam.
I denne boka finnes det mange avkappede hender og stygt lemlestede kvinnelik. Etter hvert blir det klart for etterforskerne at det finnes et spesielt mønster i disse ugjerningene. De leter etter en seriemorder.
Katya, som jobber som kriminaltekniker, er en våken og smart kvinne, som svært gjerne vil være mer aktivt med på etterforskningen (noe ikke alle de mannlige kollegene hennes er spesielt begeistret for). Samtidig blir hun også bedt om å undersøke hvor det er blitt av elskerinnen til førstebetjenten Ibrahim Zahari, som har mange problemer i sitt eget privatliv.
Samtidig sliter Katya med sin egen posisjon som ugift kvinne i arbeidslivet. Ørkenføreren Nayir har fridd til henne, men hun bruker lang tid på å svare ham...
Å lese bøkene til Zoë Ferraris fører deg inn i en meget spesiell verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Egoets mørkeste fryd var å anta at det var universets sentrum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva slags bedritent avskum lot sin ære stå i veien for en kvinnes liv?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare i forrige uke hadde en mann skilt seg fra sin kone i denne rettssalen fordi hun hadde sett på en mannlig nyhetsoppleser på tv helt alene. Hun hadde vært alene i et rom med en fremmed mann. Det spilte ingen rolle at han befant seg på en flatskjerm. Den tåpelige ektemannen kunne få skilsmisse, men ikke Zaki?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingenting var som en kvinne når det gjaldt å samle tankene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da mennene begynte å gå ut gjennom døren, trakk hun seg til side. Hun ville ikke gå opp til laboratoriet igjen og sitte foran en maskin resten av dagen. Hun ville intervjue folk, gjennomsøke gatene etter potensielle vitner, gjøre alt det som ville være mest nyttig akkurat nå, og som disse mennene forberdte seg på å gjøre, eller gjorde uten videre, uten å bry seg om det sømmet seg for dem. Men hun kunne ikke intervjue folk. Kanskje ville de synes det var upassende å snakke med en kvinne. Hun ville måtte ha en mannlig anstand. Hun ville måtte ha en viss autoritet for å kunne tvinge dem til å snakke. Hun kunne alltids trenge seg inn, men det fantes flere subtile hindringer enn en dør. Det var porter i sinnet, blindgater og smug, labyrinter som utgjorde hele byer av tanker, hele verdener som folk aldri ville komme seg ut av, omgitt som de var av tunge steinmurer fra Rashidun-kalifatets æra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har forundret meg hvor mange det egentlig er. Dette er bare et utvalg av alle jeg har snublet over.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Brevet til kongen" av Tonke Dragt
 • "Når de døde våkner" av Steffen Jacobsen
 • "Refleks" av Dick Francis
 • "Høyt henger de - thriller" av Eva Joly
 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Blodroser" av Margie Orford
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Under polarstjernen" av Stef Penney
 • "Det falne landet" av Patrick Flanery
 • "Skjulte djevler - kriminalroman" av Eirik Jensen
 • "Bak sløret" av Zoë Ferraris
 • "Frost og aske" av Inger Wolf
Alle bokanbefalinger for dette verket