En seksti under

alt om dødsfall, likhenting, forråtnelse og en begravelsesagents liv

av (forfatter).

Panta 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (28 terningkast.)

58 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Alle ender en dag en seksti under. Men hva skjer med den døde kroppen fra det øyeblikket vi dør til vi faktisk ligger i graven? Og hvordan er livet når du jobber med døden som yrke?

Det høres kanskje deprimerende og forstyrrende ut å skulle lese om det. Men det er det ikke, tvert imot. Livet i begravelsesbyrået er ukonvensjonelt og til tider makabert, men døden er også livsviktig, og berører oss alle. Med sjarm, brutale detaljer, medmenneskelighet og fagkunnskap, gir Tor-Håkon Gabriel Håvardsen deg innblikk i gravferdsskikk og bisarre opplevelser, og svarene på spørsmål som: Hvilke tegn viser at man har blitt kvalt til døde? Hva skjer om du dør på ferie i syden? Hvordan ser et dødt menneske ut etter å ha ligget i havet? Hvordan steller man et dødt menneske, og hvordan i all verden rekonstruerer man et hode? Kan asken din skytes opp i verdensrommet? Har de som jobber med død som yrke noen hemmeligheter vi andre ikke vet om? Hva kan et lik fortelle oss? Hvilke hemmeligheter bærer det på? Og mange flere spørsmål du ikke ante at du hadde.

Du vil le. Gråte. Svelge hardt. Dette er ikke en bok for sarte sjeler ... Du er herved advart!

Bokdetaljer

Forlag Panta

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788279009801

EAN 9788279009801

Språk Bokmål

Sider 253

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 18 3 0 0 0

Bokomtaler

Tor-Håkon Gabriel Håvardsen "En seksti under"
Tittelen høres kanskje en smule deprimerende ut. Men det er ikke det, Tvert imot. Livet i begravelse- byrået er ukonvensjonelt og til tider makabert, men døden er også livsviktig og berører oss alle.
Med sjarm, brutale detaljer, medmenneskelighet og fagkunnskap, gir Tor-Håkon ett innblikk i gravferdsskikk og bisarre opplevelser, samt svar på spørsmål som:
Hvilke tegn viser at man er kvelt til døde? Hva skjer om du dør på ferie i syden? Hvordan ser ett dødt menneske ut etter å ha ligget lenge i havet? Dette, og mange andre spørsmål rundt døden får du svar på i boka.
Boka inneholder både humor, varme og alvorlige tema. Forfatteren gir deg svar på det meste en lurer på, og skulle du ha flere spørsmål kan du kontakte forfatteren. Boka er ei fin opplysning bok om hva skjer fra du dør, til du ligger ei seksti under. Den gir et godt innblikk i en begravelsesagents hverdag. Vi følger forfatteren fra han begynte å jobbe som begravelsesagent, noe han enda jobber som. Vi får også se omsorgen han viser pårørende, og respekten han har for den avdøde. Boka passer nok bedre for nysgjerrige og krimelskere, enn for sarte sjeler. Mange tør ikke snakke om døden, men vi skal alle den veien en dag, enten vi vil eller ikke. Jobben som begravelsesagent er en allsidig jobb, der man aldri helt har fri. Jeg likte boka veldig godt og anbefaler den videre for de som føler for å lese om temaet. Boka inneholder både humor, varme og dødsalvorlige tema. Den er lettlest og har et greit og godt språk. Karakter blir en sterk firer.

Boka er et leser eksemplar fra Panta Forlag. Så tusen takk for boka

Karakter

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En vittig, skremmende og utfyllende bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En seksti under er en svært personlig bok om livet som begravelsesagent. Den fikk meg både til å le og gråte. Den er sterk, informativ og en virkelig god bok.
Jeg var usikker på underholdningsverdien i begravelser, men Håvardsen har klart å gjøre dette til en bok som tar vekk litt av det ukjente rundt jobben hans. Som rører ved følelsene dine og som kanskje vil gjøre det litt lettere den dagen vi trenger ham eller noen av hans kolleger. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle har vi et forhold til døden. I denne boka får du vite mer om hva som faktisk skjer fra en person dør og fram til begravelsen er gjennomført. Å være gravferdskonsulent er et yrke man kanskje ikke vet så mye om, og som man kanskje er litt ubekvem med å tenke på, men temaet er likevel veldig viktig.
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant og morsomt om jobben som gravferdskonsulent. Skrevet med et glimt i øyet og med beskrivelser som kan fremkalle både latter, tårer og brekninger...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over alt jeg har lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Elsket og savnet - en gravferdskonsulents betroelser" av Anne Marie Brenne
 • "Liljevilje - dikt" av Helge Torvund
 • "Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketro" av Johan Egerkrans
 • "Julestjerner - vårt fineste julehefte" av Unni Lindell
 • "Sekten som gjenoppsto" av Mariette Lindstein
 • "Lothepus - går det til helvete, så går det til helvete" av Leif Einar Lothe
 • "Kvinner som hater kvinner - min kamp mot nettrollene" av Anne Brith Davidsen
 • "Engelen" av Tiffany Reisz
 • "Mannual - det jeg og andre menn tenker, men ikke sier" av Adam Schjølberg
 • "Smaken av kirsebær - roman" av Lily Bandehy
 • "The mister" av E.L. James
 • "Som skyene skygger snøen - dikt langs veien" av Levi Henriksen
Alle bokanbefalinger for dette verket