En fremmed i verden

roman

av (forfatter).

Tiden 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.90 (21 terningkast.)

72 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En fremmed i verden består av flere dramatiske historier, som samtidig henger sammen på et gripende og originalt vis. Romanen beveger seg langt både i tid og rom, mellom fiksjon og virkelighet, og hele tiden er det noe som står på spill, for karakterene, og ikke minst, for forfatteren selv.

Seksten år gamle Noah bor i et av Cape Towns bedre strøk. Han er en svart adoptert gutt, i en hvit verden, et barn av det nye Sør-Afrika ? regnbuenasjonen. Men likevel tvinger spørsmålet seg fram: Hvor kommer han egentlig fra? Kanskje svaret befinner seg i den store slummen utenfor byen. En tilfeldighet setter ham på sporet, og Noah begir seg ut på sitt liv reise.
Vinteren 1652 heiser Jan van Riebeck seil mot Kapp. Han har fått i oppdrag å etablere en handelsstasjon på sydspissen av Afrika for Det nederlandske handelskompaniet. Men både reisen og oppdraget blir langt vanskeligere enn han hadde forestilt seg. Kan han stole på de innfødte, og på sitt eget mannskap?
På midten av 1990-tallet seiler Simon Stranger over Atlanterhavet i en liten båt. Overfarten er dramatisk, men de klarer det til slutt. Vel fremme på Trinidad får han nyheten om at faren hans er dødssyk. Simon drar hjem og sitter ved farens seng i seks uker, uten visshet om han vil overleve.
Simon Stranger (f. 1976) debuterte i 2003 med romanen Den veven av hendelser vi kaller verden. Han har også skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788210052736

EAN 9788210052736

Omtalt sted Sør-Afrika

Språk Bokmål

Sider 471

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 12 4 1 0 0

Bokomtaler

Dette er en sterk, levende, personlig og spennende roman. Du svever fra den ene fortellingen til den andre, blir utålmodig når du må vente på at den fortellingen du følgte skal fortsette men blir så raskt oppslukt av neste fortelling. Det er en skattekiste av lærdom, tanker og lys på hva du selv mener. Hvor engasjert er du? Bryr du deg? Ikke nødvendigvis om Cape Town, som er det Stranger skriver om. Men om hvordan verden fungerer, hvor rettferdig er det egentlig at vi sitter her med alt vi trenger innen rekkevidde? Stranger spør ikke egentlig disse spørsmålene, men det skinner gjennom teksten hans og man må ta et standpunkt.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Enda en gang tenkte jeg at det å reise er blant de enkleste måtene å røve med seg biter av det som lykken er laget av

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"At hvert menneske eier en bit av verden som bare de kjenner til, og at den som vil lære noe, må sette sammen det enorme puslespillet virkeligheten utgjør."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Herfra til virkeligheten - lesninger i 00-tallets litteratur" av Ane Farsethås
 • "Døde fedre - portretter" av Jens M. Johansson
 • "40 kalde bak månen" av Adelheid Seyfarth
 • "Philida" av André Brink
 • "Tre sterke kvinner" av Marie NDiaye
 • "Punktum midt i en vakker setning - roman" av Elin Åsbakk Lind
 • "Agent 6" av Tom Rob Smith
 • "Vi trenger nye navn" av NoViolet Bulawayo
 • "Skumringsland" av J.M. Coetzee
 • "Vår verden er dugg" av Tor Åge Bringsværd
 • "Flyktig hendelse med kort a, lang a og diftong - fortellinger" av Lydia Davis
 • "Hjemkomsten" av Bernhard Schlink
Alle bokanbefalinger for dette verket