Dukkens rette eier

av (forfatter).

Cappelen Damm 2017 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (4 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Det finnes en magisk dukke som lar eieren oppleve det samme som dukken. Opplever den gode ting, lyser suksess mot dukkens eier. Men hvis dukken skades på noen vis, vil ulykken ramme.


Forrige eier, Eva, fikk smertelig erfare dette. Nå ligger hun på sykehus. Kusinen hennes får nyss om den fantastiske dukken. Da klekker hun en plan og forsøker å overta dukken.

Men det eneste som kan redde den døende Eva, er dukken. Men dukken har sine egne veier.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2017

Format E-bok

ISBN13 9788202565145

EAN 9788202565145

Serie Marg & bein

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 91

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 1 0 0

Bokomtaler

Dukkens retter eier skrevet av Ingunn Aamodt

Dukkens rette eier er oppfølgeren til Dukken som vant Arks barnebokpris i 2010. Den fortsetter der den forrige slapp og du må heller ikke nødvendigvis lese den forrige for å kjenne tegninga i denne boka. Ingunn Aamodt har tidligere også skrevet bøker som Kannibalen og vampyrnatten i marg og bein serien. I år er det også 10 års jubileum for marg og bein. Noe som viser hvor langt marg og bein serien er kommet.

Denne boka har to hovedpersoner. Vi følger Eva som vi gjorde i sist bok og Mari Johanne som er i nær slekt med Eva. Det skal vise seg etter hvert at intensjonene når det gjelder Dukken er helt forskjellige for Eva og Mari Johanne. Den ene har bare et tynt håp om liv springende rundt dukka, mens den andre bruker den for sin egen gevinst. Det smarteste man kan gjøre er som bestemoren har sagt. Behandler du dukka pent vil den gjengjelde det samme.

Denne boka her og dukken har for alvor tatt inspirasjon fra flere religioner. Den Gyldne regel er tilstede som vil si at du skal gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg. Etter du har lest Dukkens rette eier vil du ha dette innprentet i hjernen. Det kommer helt sikkert til å være noen som lærer av boka siden de som ikke følger regelen mot dukka vil det gå dårlig med. Boka er veldig effektiv, men den er ganske kort i forhold til pengene. Aamodt er veldig god til å fortelle mye med små ord. Hun greier å fleshe ut karakteren uten å måtte ha store digresjoner. Marg og bein har vært veldig viktig for spesielt gutters lesing som Arne Svingen har vært mye inne på. Jeg tror denne boka passer perfekt for folk som har gått lei bøkene om mystiske høns som blir sporløst forsvunnet fra gården. Denne er ikke den beste av marg og bein bøkene jeg har lest, men den er god nok til å bli husket. Det er nesten umulig å komme opp til originalen selv om forfatteren har gjort en veldig god jobb. Ingunn Aamodt er også kjent for å ha skrevet flere bøker i marg og bein serien som foregår i samme univers, sånn som kjøtt og blod. Dette gir mer dybde til karakterene og vi får håpe at dette ikke er fordi hun har dårlig motivasjon. For Marg og bein serien er en fantastisk serie som jeg håper ikke går bort med det første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Flukten til verdens ende" av Arne Svingen
 • "Død eller levande - roman" av Lars Mæhle
 • "Den tolvte spelaren - roman" av Tor Arve Røssland
 • "Midt i svevet" av Arne Svingen
 • "Verdens farligste gjeng" av Arne Svingen
 • "Dette var pakten vår" av Ryan Andrews
 • "Rubinen" av Arne Berggren
 • "Dypgraven" av Camilla Sten
 • "Mannen med seks fingre" av Arne Svingen
 • "Spøkelseshotellet" av Arne Svingen
 • "Utburden" av Åsa Larsson
 • "Rumpa til Ingvar Lykke - en romantisk tragedie i fem akter" av Nina Elisabeth Grøntvedt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver