Drømmenes land

av (forfatter) og Cecilie Winger (oversetter).

Cappelen 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (18 terningkast.)

55 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen starter i den australske villmarka i 1921. Catriona Summers blir født inn i en omreisende teatertrupp, og lever en lykkelig, men omflakkende tilværelse. Hun blir etter hvert en berømt diva på verdens operascener, men veien dit er lang og vanskelig. Etter farens død forandrer livet seg for henne og moren. Catrionas fortid er mørk og hun har mange hemmeligheter å skjule. I nåtida lever hun et rolig liv som pensjonist. Men når et lik blir funnet i St. Petersburg rulles det opp hendelser som for Catriona har vært godt gjemt i fortida.

Omtale fra forlaget

Catriona Summers debuterte tidlig på scenen. Da hun bare var få minutter gammel, viste faren henne frem for publikum og annonserte henne som teatertruppens nye stjerne. Slik begynner eventyret for den lille Catriona, som viser seg å ha en stemme som skal bringe henne mye lenger enn noen hadde turt å drømme om.
Men veien fra å synge viser for noen få penny, til å bli verdensberømt diva på Sydneys største scene, blir både dramatisk og lang. Få kjenner Catrionas mørke fortid, og de hemmelighetene hun har måttet skjule. Da et lik en dag blir funnet på St. Petersburg hotell, skal etterforskningen vise seg å lede til flere overraskelser, ikke minst for Catriona selv ...

Tamara McKinley har skrevet nok en medrivende roman der vi blir kjent med flere
generasjoner av en australsk familie. Drømmenes land er en bok om å våge å tro på sine innerste drømmer, og aldri gi opp, tross motgang, sorg og svik.Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788202263225

EAN 9788202263225

Omtalt sted Australia

Språk Bokmål

Sider 483

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 6 2 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Kjærlighet er en kjempegreie, er det ikke mor?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, som hun savnet de svale, tåkete morgenene hjemme i Irland. Lukten av regn og gress, havet som slo inn mot de svarte klippene og den beske lukten av brennende torv i ovnen. (...) Velda tvang bort de forræderske tankene på Irland. Hun visste de bare dukket opp i svake stunder, og hun visste at hun ville følge mannen sin til verdens ende - selv om det var varmt som i helvetet og dobbelt så ubehagelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var nye divaer som entret scenen nå: den gnistrende Callas fra Amerika, den majestetiske Joan Sutherland fra Australia, i tillegg til den forbløffende Kiri te Kanawa fra New Zealand, som akkurat hadde utgitt sin første plate etter et engasjement ved London Opera Center.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Faren min lærte meg å sitere Shakespeare feilfritt. Og skalden har hatt rett, sa hun med et smil. For sannelig er det sant at 'All verden er en scene, hvor menn og kvinner bare er små aktører som kommer og som går. En enkelt mann må spille mange roller i sitt liv.' Så nå avslutter jeg som jeg begynte, sa hun lavt. Som medlem av en trupp gjør jeg min sorti, så jeg kan spille nye roller i neste kapittel av livet mitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dame Catriona. Det fikk henne til å virke veldig viktig, men hun følte seg bare forvirret. For en utrolig ære å bli tildelt for en som hadde startet livet bakerst i en malt varietevogn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er mange fine og gode bokomslag som viser portretter/bilder av mennesker som fotografi, tegninger eller billedkunst på bokomslagene.
Jeg har laget ei liste fra noen av "mine" bøker over de bokomslagene jeg synest utmerker seg.
Dere har sikkert deres egne favoritter.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "På andre siden av havet" av Tamara McKinley
 • "Syklonens øye" av Tamara McKinley
 • "Svart arv" av Tamara McKinley
 • "Vindens sang" av Tamara McKinley
 • "I skyggen av vingården" av Tamara McKinley
 • "En ny sjanse" av Barbara Esstman
 • "Sarah Thornhill" av Kate Grenville
 • "Marya - et liv" av Joyce Carol Oates
 • "Den verden vi fant - roman" av Thrity Umrigar
 • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
 • "Rampelys" av Marieke van der Pol
 • "Det lovede land" av Sebastian Barry
Alle bokanbefalinger for dette verket