Drømmenes land

av (forfatter).

Tiden 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (145 terningkast.)

349 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om politimannen Lance Hansen som finner en ung norsk turist drept ved Lake Superior i Minnesota, USA. Eirik Nyland fra KRIPOS i Norge blir sendt over som hjelp i etterforskingen. Lance Hansen finner paralleller med en annen drapssak knyttet til det samme stedet. Han oppdager senere at det involverer hans egen familie og mørke familiehemmeligheter kommer til overflaten. Dette er den første boka i Minnesota-trilogien.

Omtale fra forlaget

Riverton-vinneren nå i pocket! Foruten den høythengende krimprisen er filmopsjonen for hele trilogien solgt og rettigheter er allerede solgt til flere land. Denne utgaven inneholder et eksklusivt utdrag fra bok nummer to, De døde, som lanseres i september Drømmenes land er første bok i Minnesota-trilogien. Beretningen begynner med at den norskættede politimannen Lance Hansen finner en norsk kanopadler brutalt slått i hjel ved bredden av Lake Superior. FBI overtar drapsetterforskningen, men den historieinteresserte Lance innleder sine egen undersøkelser. Snart kommer han på sporet av et annet mord, begått på samme sted, hundre år tidligere. Etter hvert skjønner Lance at det er en forbindelse mellom de to mordene, og at hans egen familie er involvert i begge.Men han kan ikke fortelle det han vet, for da vil hele hans verden rase sammen.Med stor eventyrlyst spinner Vidar Sundstøl en vev av fortellinger fra området rundt Lake Superior - om kanopadlende franske pelshandlere, om ojibwayindianere, om medisinmannen Swamper Caribous spøkelse, og , ikke minst, om vår tids etterkommere av de skandinaviske pionerene.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788210050763

EAN 9788210050763

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted USA Vestlandet

Språk Bokmål

Sider 355

Utgave 2

Tildelt litteraturpris Rivertonprisen 2008

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 51 59 20 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken hadde jeg lest så variende omtaler av at jeg rett og slett måtte finne ut om den var så ille eller fantastisk som jeg hadde lest.
Jeg likte den ganske godt, og det at den ikke er fullstappet av krim og groteske detaljer gjorde absolutt ingenting. Og jeg likte at det var opptil flere historier rundt det hele, både fra nåtid og langt tilbake i tid. Historiene om indianerne i området var interessante, og jeg fikk faktisk lyst til å lese mer om emnet.
Jeg kommer nok til å lese neste bok av Sundstøl også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre bok i den prisvinnende Minnesota-trilogien. De døde er en intenst spennende psykologisk jaktthriller. Den norskættede politimannen Lance Hansen sliter med samvittighetskvaler etter drapet på en ung norsk turist ved bredden av Lake Superior i USA. Lance er overbevist om at en mann er uskyldig dømt, og at broren hans, Andy, er den riktige mor

Godt sagt! (0) Varsle Svar

passe spennende, men interesant i forhold til utvandringen til USA-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Drømmenes land, De døde og Ravnene er fantastisk flotte bøker. De er veldig stillestående. Tilsammen utgjør de en meget tykk bok, men det skjer ikke så veldig mye i dem. En leser mange naturbeskrivelser og karakterbeskrivelser, men først og fremst Lances tanker. Og han funderinger rundt både det gamle og det nye mordet. Til slutt må han handle. Men hva velger han å gjøre?
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Det er rart..., sa Inga. "Jeg har levd hele mitt liv ved innsjøen, men det er bare en sjelden gang at jeg ... legger merke til den."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har satt meg et mål om å lese minst 26 bøker i løpet av året, så skal vi se om jeg kommer i mål. 26 er ok, alt under er litt lite og 52 ville vært bra.

At det er kvalitet og ikke kvantitet som teller, sa du? Nei, det som teller er variasjon.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

"rått og råde"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De døde" av Vidar Sundstøl
 • "Ravnene" av Vidar Sundstøl
 • "Besettelsen - thriller" av Vidar Sundstøl
 • "Kureren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Casanovasyndromet" av Øystein Wiik
 • "Høstjakt - kriminalroman" av Jørgen Gunnerud
 • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Hvit panter" av Øystein Wiik
 • "Helvete åpent" av Gard Sveen
 • "Mørketall" av Arne Dahl
 • "Mørketid - krim" av Jorun Thørring
 • "Tarantellen - kriminalroman" av Jorun Thørring
Alle bokanbefalinger for dette verket