Dødsprøvene

av (forfatter) og Øystein Rosse (oversetter).

Damm 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.26 (46 terningkast.)

174 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vampyrene er sinte på Mr Crepsley, som har gjort et barn til vampyr. Darren må vise at han er verdig å være med i klanen. Han må gjennom livsfarlige prøver, og han må klare alle, ellers venter en grufull død i Dødshallen. Men det lurer også andre farer i Vampyrfjellet. Mørke, sterke krefter som samler seg i hemmelige ganger.

Omtale fra forlaget

Vampyrene er sinte for at Mr. Crepsley har gjort et barn til vampyr. Derfor må Darren vise at han er verdig å være med i klanen.Han må gjennom noen livsfarlige prøver - og han må klare alle, for ellers venter en grufull død i Dødshallen.


Men det lurer også andre farer i Vampyrfjellet. Mørke, sterke krefter som samler seg i hemmelige ganger. I denne marerittaktige verdenen fylt av fordervelse og svik kan døden nesten være en velsignelse ...


Dette er bok nummer 5 om Darren Shan og hans liv med vampyrer og andre farlige skapninger.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788204086907

EAN 9788204086907

Serie Sagaen om Darren Shan (5)

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 188

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 16 7 1 0 0

Bokomtaler

Dødsprøvene av Darren Shan

Dødsprøvene er den femte boka i Sagaen om Darren Shan. I Dødsprøvene blir Lærer vampyren til Darren Shan Larten Crepsley dømt fordi han har omgjort Darren Shan til vampyr. Det er ikke lov å omgjøre barn til vampyrer. Det overaskende er at det er ikke Larten Crepsley som må gjøre noe men Darren Shan. For å frikjenne Larten Crepsley må Darren gjennom 5 dødsprøver som vil teste alt og spesielt det han står for. I denne boka får Darren hjelp av noen av vampyrene som bor i vampyrfjellet. Blant annet Kurda Smahlt, Gavner Purl, Seba Nil læremsteren til Larten Crepsley og Arra Seil. Småmannen Harkat får vi også se ukjente sider av. Mens Darren Shan forbereder seg til dødsprøvene er det en fare uten sidestykke som venter vampyrene. Den perfekte avledning for de som venter i mørke.

Dødsprøvene er kanskje min favoritt så langt med den første som het cirque de freak. Her får du vite mer om vampyrenes regler og kampen mot vampanene gjennom århundrene. Darren Shan må også finne sin plass blant vampyrene og en gang for alle fastslå om han har æren til en vampyr eller om han vil snu når ting begynner å rakne. Boka får en sterk 5er i terningkast. Den leverer på de fleste aspekter og den bygger en bro for de neste bøkene. Mitt spørsmål til de neste bøkene er når dukker Steve Leopard opp igjen? Og vil han bli nemesisen til Darren Shan? Reisen i forfatterens univers er fornøyelig og ekstremt spennende. Darren Shan forfatteren legger ut små hint og karakterer i bøkene som senere vil bli kjentfolk i de neste bøkene. Siden han skrev de første ni bøkene omtrent samtidig kan han legge ut hint i de bøkene om hva som kommer til å skje senere. Dette gjør bøkene bare ekstra spennende og gjør at det lønner seg å følge med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Mørkets hersker" av Darren Shan
 • "Sjelesjøen" av Darren Shan
 • "Skjebnens sønner" av Darren Shan
 • "Vampanjegere" av Darren Shan
 • "Skjebnemorgen" av Darren Shan
 • "Alliansenatten" av Darren Shan
 • "Vampyrfjellet" av Darren Shan
 • "Vampyrprinsen" av Darren Shan
 • "Tunneler av blod" av Darren Shan
 • "Vampyrens assistent" av Darren Shan
 • "Dødens skygge - du kan ikke lure døden" av Darren Shan
 • "Dark calling" av Darren Shan
Alle bokanbefalinger for dette verket