Døden ved Verdens ende

18 krimnoveller

av (redaktør) og Kari-Mette Astrup (illustratør).

Liv forlag 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (7 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Innhold: Menneskets beste venn/Jørn Lier Horst, Liket i myra/Tom Egeland, Samaritanens bur/Merete Junker, Indisk curry/Geir Jensen, Det godes fiende/Jan Mehlum, Huset/Frode Eie Larsen, Herrens hevner/Ingvar Ambjørnsen, Døden ved Verdens Ende / Helle Cecilie Natholmen, Bastøymysteriet/Jørgen Brekke, Tre er to for mye/Kurt Aust, Armer og bein/Lene Lauritzen Kjølner, "Din idiot"/Anita Berglund, Insomnia/Glenn Johansen, Fader Benjamin/Unni Ranheim, Gutten på stranda/Harald Rosenløw Eeg, Dødelig kortspill/Myriam H. Bjerkli, Isgang/Hanne Rosted, og Raske penger/Ørjan Nordhus Karlsson

Omtale fra forlaget

Årets krim 2013! Totalt 18 spennende kriminalnoveller, skrevet av mange av Norges dyktigste krimforfattere, samt fem "amatører" som alle er vinnere i Liv Forlags store, årlige krimnovellekonkurranse. De aller fleste novellene er aldri tidligere publisert i bokform. Her finner du Jørn Lier Horst, Tom Egeland, Kurt Aust, Ingvar Ambjørnsen, Ørjan Nordhus Karlsson, Harald Rosenløw Eeg, Anita Berglund, Merete Junker, Frode Eie Larsen, Myriam H. Bjerkli, Jan Mehlum, Jørgen Brekke, Glenn Johansen med flere. Har du lurt på hvordan det gikk med Tiedemann, hunden som sto trofast ved foten til sine døde eier i Jørn Lier Horst suksesskrim "Jakthundene"? I novellen "Menneskets beste venn" får du svaret... I tillegg får du hemmeligheter, begjær og hevnlyst. Raske penger, utspekulerte kvinner og mysterier. Rett og slett: Kriminelt bra underholdning!

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788293184287

EAN 9788293184287

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 301

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 1 1 0 0

Bokomtaler

Meget bra novellesamling i krim-genren. Varierte historier, og bra språklig nivå. Nå ser jeg den er lagt inn her med Jørn Lier Horst som forfatter, det blir vel ikke helt riktig, da det er 18 forfattere på denne.Det var driv og fortettet spenning i alle 18 novellene, det er slik det bør være i en kort novelle. Det kunne ikke være lett å kåre vinneren av første-premien blant disse debutantene.I og med Horst er nevnt som forfatter, nevner jeg novellen Menneskets beste venn av han - (måtte jo lese om hunden Tiedemann som jeg "traff" i Horst's Jakthundene) - her er det det problematiske parforholdet som utløser det hele, og vi vet fra første side hvem morderen er, men vi vet ikke om han blir avslørt - "Men det var ikke derfor han tok livet av henne", gjentar han flere ganger, og vi skjønner etter hvert hvorfor han gjorde det....Jeg har omtalt den i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Naturlig nok er det varierende kvalitet på novellene i denne samlingen, men her syns jeg det varierer litt vel mye. Det begynner knallsterkt med to veldig gode noveller av Jørn Lier Horst og Tom Egeland, men jeg syns ikke boken klarer å opprettholde trykket. Den største skuffelsen er kanskje novellen til Mehlum, som er gjespende kjedelig og i tillegg den lengste. Men alt i alt, den får terningkast tre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Døden ved verdens ende Krimnoveller

18 krimnoveller skrevet av noen av Norges beste krimforfattere. Her finnes hemmeligheter, begjær og hevnlyst. Raske penger, utspekulerte kvinner og mysterier. Rett og slett: Kriminelt bra underholdning! Har du lurt på hvordan det gikk med Tiedemann, hunden som sto trofast ved foten til sine døde eier i Jørn Lier Horst suksesskrim .Jakthundene.? I novellen .Menneskets beste venn. får du svaret. Og lurer du på hva etterforsker Lier Horst egentlig bedriver på jobben? I Jørgens Brekkes novelle .Bastøymysteriet. treffer du både han og hans gode kollega Mehlum.
Karakter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en eldre bok fra 2013, men bøker er absolutt ikke ferskvare. Dette er den første utgivelsen fra Liv forlag med samling av krimnoveller. Her finner du både kjente og ukjente forfattere.

Fin samling med mange fine krimnoveller!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Norges beste omveier" av Per Roger Lauritzen
 • "Dødelig dose - krimnoveller" av Gard Sveen
 • "Påskekrim 2021 - 15 kriminalnoveller" av Unni Lindell
 • "Gyldendals påskekrim 2020" av Camilla Läckberg
 • "Påskekrim 2018 - 17 kriminalnoveller" av Anne B. Ragde
 • "Døden på Slottsfjellet" av Glenn Johansen
 • "Sporhunden Molly" av Colin Butcher
 • "Kysten - flora og fauna" av Kjetil Bevanger
 • "Påskekrim 2019 - 16 kriminalnoveller" av Anne B. Ragde
 • "Julekrim 2020 - 10 krimnoveller" av Unni Lindell
 • "Årets påskekrim - 13 kriminalnoveller fra spenningens mestere" av Johan Theorin
 • "Rivertonvinnernes beste krimnoveller" av Chris Tvedt
Alle bokanbefalinger for dette verket