Djeveltåre

av (forfatter) og Tor Edvin Dahl (oversetter).

Cappelen Damm 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.26 (23 terningkast.)

107 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det er nyttårsaften 1999 og en robotliknende drapsmaskin sprer frykt da han slakter ned flere titalls mennesker på en t-banestasjon i Washington. Han vil fortsette å skyte inn i folkemengder hver fjerde time dersom de som står bak ikke får utbetalt 20 millioner dollar. Angrepene vil komme klokken 16, klokken 18 og klokken 24. Men da den medskyldige er på vei for å få utbetalt pengene, blir han drept i en ulykke. Og ingen har nå kontroll over angrepene.

Omtale fra forlaget

Det er nyttårsaften og Graveren er i byen. Ved en undergrunnsstasjon glir han ubemerket inn i trengselen og uten en lyd peprer han folkemengden med automatvåpenet sitt. Tilbake ligger 23 døde og mange sårede. Feststemningen på årets siste dag tar brått slutt.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788202305161

EAN 9788202305161

Genre Thriller

Omtalt sted Washington D.C.

Språk Bokmål

Sider 394

Utgave 4

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 7 11 3 0 1

Bokomtaler

«Graveren er i byen. Graveren ser ut som deg, Graveren ser ut som meg. Han går nedover de vinterkalde gatene på samme måte som alle andre, med skuldrene trukket sammen mot den fuktige desemberlufta. Han er verken høy eller lav, verken kraftig eller tynn. Fingrene i de mørke hanskene er kanskje tykke og butte, og kanskje ikke. Føttene virker store, men kanskje er det bare størrelsen på skoene. Hvis du ser ham inn i øynene, vil du verken merke deg formen eller fargen, bare at de ikke virker helt normale, og hvis Graveren fikk øye på deg mens du så på ham, ville kanskje øynene hans bli det siste du noensinne fikk se.» Djeveltåre

I New York kalte dem ham Djevelen, i Boston Slakteren, i Philadelphia Enkemakeren. Partneren hans kaller ham Graveren, og nå er de i Washington DC.

Nyttårsaften går Graveren ned til undergrunnsstasjonen i hovedstaden og bruker Uzien sin til å drepe tjuetre mennesker og skade titalls andre. Deretter åler han seg ut av åstedet uten at noen legger merke til ham og returnerer til skjulestedet sitt.

Avtalen er at partneren skal levere radarparets håndskrevne kravbrev til byens administrasjon. Og kravet er ganske enkelt: 1) gi oss tjue millioner, hvis ikke vil Graveren fortsette å meie ned byens feststemte borgere; 2) ikke prøv å stoppe partneren fra å ta løsepengene, for enhver hindring vil føre til brudd på kommunikasjonen mellom partneren og Graveren, og i mangel på kontakt vil Graveren fortsette å drepe.

Margaret Lukas, FBI-agenten som leder etterforskningen, Lukas Cage, hennes eldre og nære medarbeider og resten av etterforskningsteamet har ingen planer om å hindre pengeavhentingen. De vil i stedet bruke den til å identifisere både gjerningsmannens partner, og senere- Graveren selv.

Men alt går galt uten at de vet det. Like før han skal hente pengene, blir Graverens partner kjørt ned og drept av en uoppmerksom fører. Dermed er det ingen som kommer og henter løsepengene

Desperate og med nesten ingen spor å gå etter, henter foreslår at de henter en tidligere agent inn fra kulden; Parker Kincaid var en engang byråets fremste dokumentanalytiker og bidro betydelig til å løse noen av FBIs mest prominente saker. Nå bor han i Virginia, er skilt fra sin utro kone, jobber hjemmefra som konsulent og er aleneforelder for sine to barn.

Kincaid er først lite villig til å hjelpe FBI. Ikke fordi han ikke er berørt av blodbadet, men fordi hovedgrunnen til at han fikk omsorgen for barna var at han skulle ta en mindre farefull jobb. Går han tilbake til byrået, er han sikker på at ekskona vil finne ut av det og bruke det til å ta barna.

Tross den sterke motviljen, klarer Cage å nå frem til Kincaid. Først og fremst ved å love Kincaid at etterforskningsgruppen vil hemmeligholde hans deltakelse i etterforskningen. Det lykkes de med også i lang tid. Men så blir Graveren gjort oppmerksom på Kincaid rolle og bestemmer seg for å gi eksagenten en tragisk velkomst. Ved å drepe barna hans.

«Djeveltåre» er en spennende, intrikat og smart krim. Sammenliknet med det meste i sjangeren er den både solid og særegen. Men boka hevder seg dessverre ikke noe særlig i konkurranse mot de andre bøkene av Jeffery Deaver.

Parker Kincaid er ikke like eksepsjonell som Lincoln Rhyme-bøkene, ikke engang som Katherine Dance. Dette skyldes delvis at dokumentanalyse ikke er akkurat en evne eller yrke som skriker spennings, mens tolkingen av fysiske spor eller kroppsspråk er det. Legg til at slutten, enda den er både god og tilfredsstillende, etterlater en med en følelse av at den er alt for pent innpakket til å være troverdig, så kan konklusjonen ikke bli annet enn at «Djeveltåre» er en krim som fortjener en svak firer.

Anbefales med forbehold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Favorittkategorien min er krim


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tungetale" av Jeffery Deaver
 • "Det tolvte kortet - en Lincoln Rhyme-roman" av Jeffery Deaver
 • "Kistedanseren" av Jeffery Deaver
 • "Den forsvunne mann" av Jeffery Deaver
 • "Steinapen" av Jeffery Deaver
 • "Villdyrenes hage" av Jeffery Deaver
 • "Dødsfellen" av Jeffery Deaver
 • "Det knuste vinduet" av Jeffery Deaver
 • "Sovedukken" av Jeffery Deaver
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Jomfrugraven" av Jeffery Deaver
 • "Insektgutten" av Jeffery Deaver
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver