Din, Margot

av (forfatter) og Mikael Holmberg (oversetter).

Bonnier norsk forlag 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (3 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Din, Margot er en sterk og underholdende roman som tegner et fascinerende portrett av Øst-Tyskland. Den er en gavepakke for alle som ønsker å la seg rive med av en episk historie med sterke karakterer, og den henvender seg like mye til de som ønsker å lære noe om en historisk tid, som til de som først og fremst vil bli underholdt og berørt.

Med barnets begrensede perspektiv har Vilja en fin oppvekst i Øst-berlin på åttitallet, der faren hennes er korrespondent for en finsk avis.. Men familien flytter tilbake til Finland, og foreldrene går fra hverandre uten at hun skjønner hvorfor. Mellom foreldrene fins bare taus fiendtlighet tilbake.
I 2011, etter farens død, finner Vilja en bunke med brev som viser at han hadde en lidenskapelig kjærlighetsaffære med en kvinne ved navn Margot, den gangen de bodde i Øst-Berlin. Vilja bestemmer seg for å reise til Berlin og spore opp kvinnen.
Romanen gir et nyansert og interessant bilde av åttitallet i Øst-Tyskland, i tillegg til å være en spennende og medrivende fortelling om kjærlighet og svik, løgn og sannhet.

Meri Valkama er debutant. Med Din, Margot vant hun prisen for årets beste debut i Finland i 2021. Din, Margot lå lenge på finske bestselgerlister og mottok en rekke begeistrede anmeldelser. Den kommer ut på et titalls språk.

Bokdetaljer

Forlag Bonnier norsk forlag

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788234708701

EAN 9788234708701

Omtalt tid 1980-1989

Omtalt sted Berlin Finland

Språk Bokmål

Sider 461

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 2 0 0 0

Bokomtaler

Jeg leste om romanen Din, Margot i et nyhetsbrev jeg fikk fra Bokklubben. Jeg fikk biblioteket til å kjøpe den inn, og nå er den lest. Det ble en veldig god leseopplevelse Om forfatteren:

«Meri Valkama er debutant. Med Din, Margot vant hun prisen for årets beste debut i Finland i 2021. Din, Margot lå lenge på finske bestselgerlister og mottok en rekke begeistrede anmeldelser. Den kommer ut på et titalls språk.»

Jeg overlater til forlaget til å presentere handlingen i romanen. Den er handlingsmettet og spennende, viktig at jeg ikke ødelegger spenningen for leserne. Det skjer ting innimellom som jeg blir helt satt ut av å lese. En episode er en julefeiring, på slutten av boken. Menneskene og forholdet mellom dem, stedene, vær og natur; så klare bilder som gjorde det lett for meg å leve meg inn i handlingen. Jeg merket også hvordan jeg endret syn på menneskene underveis. Denne romanen kommer jeg til å huske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den reisende - roman" av Ulrich Alexander Boschwitz
  • "En vakker dag - roman" av Soudabeh Alishahi
  • "Forlattheten" av Elisabeth Åsbrink
  • "Bomullsengelen - roman" av Susanna Alakoski
  • "Jenta som fikk en stemme" av Abi Daré
  • "Svømmerne - roman" av Julie Otsuka
  • "Mellom dem" av Richard Ford
  • "Nulltimen - roman" av Lotta Lundberg
  • "Statsråden kommer - roman" av Birger Emanuelsen
  • "Fremmede jeg kjenner" av Claudia Durastanti
  • "Marzahn, mon amour - en fotpleiers fortellinger" av Katja Oskamp
  • "Og slik er det også med deres barn - roman" av Nicolas Mathieu
Alle bokanbefalinger for dette verket