Det syngende gulvet

Otorienes tid

bok 1

av (forfatter) og Fartein Døvle Jonassen (oversetter).

Damm 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.02 (43 terningkast.)

171 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bak festningsmuren vokter den onde krigsherren Iida Sadamu sitt syngende gulv. Gulvet er konstruert slik at det synger bare en lett fot berører det. Ingen kan krysse gulvet uten at det høres. Takeo bor i en avsidesliggende landsby, og er oppfostret blant de Skjulte. Han kjenner bare fred, og har ennå ikke oppdaget sin virkelige identitet. Men han innehar Klanens overnaturlige evner, han hører lyd som ikke er hørbar, han kan være to steder på en gang, og han kan gjøre seg usynlig. Da han møter Otori Shigeru, begynner Takeo på en reise som leder han til hans skjebne innenfor Inuyamas svarte murer. Dette er den første romanen om Otoriene.

Omtale fra forlaget


"Det syngende gulvet" er en annerledes og intenst fortalt spennings- og kjærlighetshistorie som utspiller seg i et mystisk, føydalt japansk miljø, hvor krigerske klaner, hemmelige allianser, høye æresbegreper og forrykende sverdkamper er en del av historien. Det er også historien om en gutt som på en reise får kjennskap til en skjult skjebne.


I sitt sorte fort på Inuyama har den morderske krigsherren, Iida Sadamu sitt berømte syngende gulv. Det er konstruert slik at det synger hver gang en fot berører det. Ingen snikmorder kan krysse gulvet uten at det høres. Men i en avsidesliggende fjellandsby bor en gutt. Han har ennå ikke oppdaget sin virkelige identitet- og hemmelighetene som gir ham makt til å ødelegge Iidas dødelige planer.


Takeo, som er oppfostret blant de Skjulte, kjenner bare fred. Men han innehar Klanens overnaturlige evner - han hører lyd som ikke er hørbar, han kan være to steder på en gang, og han kan gjøre seg usynlig. Når han reddes av den mystiske Herr Otori Shigeru, begynner han på en reise som skal lede ham til hans skjebne innenfor Inuyamas murer. Det er en reise som inneholder hevn og svik, ære og lojalitet, skjønnhet og magi, og kjærlighetens overveldende kraft.


"Det syngende gulvet" er første bok i en trilogi.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788204095381

EAN 9788204095381

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 320

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Oversetterprisen 2005

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 20 6 2 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Det er godt å komme hjem," sa han stille. "Men på samme måte som elven alltid er utenfor døren, slik er verden også alltid der ute. Og det er i verden vi må leve."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Dette er bøker som jeg har falt pladask for etter å lest hva de handlet om... Man vil bare lese det NO og lese det ut med en gang... Det rare er at mange av disse bøkene har jeg ikke valgt å lese selv om de er de jeg vil lese aller mest... Leser med andre ord bøker som virker bra. Men ikke på langt nær som disse. Det er blitt en lang liste etterhvert


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En liste over bøker jeg har lest i 2011. Den blir oppdatert jevnlig når jeg har lest flere bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg er så intelligent at jeg presterer å kjøpe flere bøker enn jeg klarer å lese over for lang tid, ender det til slutt med et selvpålagt forbud om å kjøpe eller låne flere bøker før bokhyllen er lest ut. Men når jeg endelig er ferdig....


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "I lys av månen - Otorienes tid" av Lian Hearn
 • "Hegrens tegn - Otorienes tid" av Lian Hearn
 • "Barn av Otori - Otorienes tid" av Lian Hearn
 • "Himmelens nett - Otorienes tid" av Lian Hearn
 • "Nekropolis" av Anthony Horowitz
 • "Vindsangeren" av William Nicholson
 • "Mørkets tid" av Anthony Horowitz
 • "Parasittjegeren" av Eoin Colfer
 • "Ond stjerne" av Anthony Horowitz
 • "Ravneporten" av Anthony Horowitz
 • "Ark Angel" av Anthony Horowitz
 • "Point Blanc" av Anthony Horowitz
Alle bokanbefalinger for dette verket