Det finmaskede nettet

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Gyldendal 2026 Innbundet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

En verdig og vemodig avslutning på en elsket serie. Ringen er sluttet.

Tidligere politikommisær Asunander, reumatisk og tilbaketrukket, bor nå på et velstelt aldershjem i byen Visby på Gotland. Han fører notater om en tretti år gammel forsvinningssak eventuelt drapssak. Uoppklart, uansett. Merkelige omstendigheter – som et par avkuttede lillefingre og et funn på den gotlandske landsbygda – vekker liv i den bisarre historien om Harry Krona og Marlene Horwath. Hva var det egentlig som skjedde – og hvorfor?

Gunnar Barbarotti og Eva Backman, begge på vei inn i pensjonisttilværelsen og et rolig liv på Nord-Gotland, blir motvillig trukket inn i etterforskningen av sin gamle sjef. Og innsatsen skal vise seg å være høyere enn noen gang.

Det finmaskede nettet er den siste boken om paret Barbarotti og Backman.

Utgivelsesår 2026

ISBN13 9788205621985

EAN 9788205621985

Serie Gunnar Barbarotti (10)

Språk Norsk bokmål

Så er forteljinga om Gunnar Barbarotti over. Det vart ti bøker, det same som Van Veeteren-serien, og det finst óg ei bok der begge er med, De venstrehendtes forening.

Dette er "snill" krim av typen feelgood, men ikkje av det overforklarande og fordummande slaget. Eg vil påstå at Nesser sine krimromanar passar både for ihuga krimlesarar og for folk som elles ikkje les noko særleg av denne sjangeren.

Boka har fleire ulike perspektiv, tydelege forteljarstemmer, er lettlest og har bra driv. Skrivestilen er typisk Nesser; lett tilgjengeleg, men finurleg. Barbarotti og Backman granskar, søker, leitar og pratar seg gjennom saka. Det er litt snirklete, litt pludrete, litt langsamt, - men absolutt underhaldande. Avslutninga er emosjonell utan å vera klissete sentimental.

Sjølv om Det finmaskede nettet (mest sannsynleg) er siste bok i serien kan ho lesast åleine - og kanskje også som ein introduksjon til serien/forfattarskapet.

Meir om boka, serien og forfattaren

Godt sagt! (3) Varsle

Du vil kanskje også like

• Av skam
  • Flukt
  • Klatreren
  • De uønskedes paradis
  • Konteiner
  • Ung manns ferd mot natt
  • Hildur
  • Nattfesten
  • Åndenød
  • Underverkene
  • De utslettede
  • Stolleken
Alle bokanbefalinger for dette verket