Det blå folket

av (forfatter) og Thore Hansen (illustratør).

Gyldendal 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

46 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Høyt oppe i luften seiler en blå båt. Kapteinen heter Fattige Augusta og er sterk som en ørn. Kokken heter Sebastian. Han forsøker alltid å gjøre minst to ting på en gang. Styrmannen heter Pontus og kan spytte åtte meter, dekksgutten Felix kan bare spytte to. De gjeter skyene, vokter vinden og kjemper mot urett og forurensning. De er Det blå folket.

Omtale fra forlaget

Høyt oppe i luften seiler det en blå båt. Den heter Luftens glade frosk. Kapteinen heter Fattige Augusta. Hun er sterk som en ørn og har en papegøye som kan telle til tyve på engelsk. Kokken heter Sebastian. Han forsøker alltid å gjøre minst to ting på én gang. Styrmannen heter Pontus og kan spytte åtte meter. Dekksgutten heter Felix og kan bare spytte to.De gjeter skyene og vokter vinden. De kjemper mot urett og forurensning. De trekker tåken til side, så menneskene skal få se hvor vakre stjernene er. De har samme farge som hav og himmel. De er Det blå folket. Da disse tre bøkene først utkom (den første i 1974) ble det av mange ansett som upassende at man "agiterte for miljøvern" i barnebøker. Men heldigvis tok folk flest disse moralske fablene til seg. På mange sengekanter og i mange barnehaver ble bøkene om Det blå folket lest i filler. Og disse tidlige . og humørfylte . forløperne for våre dagers miljøvernkrigere er også i dag ypperlig høytlesning for barn fra ca 4 år.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788247804469

EAN 9788247804469

Språk Bokmål

Sider 87

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket