Der hvor roser aldri dør

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (170 terningkast.)

385 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tre år gamle Mette forsvinner fra sandkassen, rett utenfor familiens kjøkkenvindu i et boligstrøk i Bergen. Bamsen ligger igjen i sanden og ingen har sett henne forsvinne. Nesten 25 år senere vil moren gjøre et siste forsøk, før foreldelsesfristen går ut. Varg Veum tar saken. Dette er den sekstende boka med Varg Veum.

Omtale fra forlagetFor nesten 25 år siden forsvant treåringen Mette Misvær sporløst fra sandkassen utenfor hjemmet i det fredelige boligstrøket Nordås utenfor Bergen. Foreldelsesfristen for forbrytelsen er i ferd med å løpe ut, og Mettes mor gjør et siste fortvilt forsøk på å finne ut hva som skjedde med datteren. Det blir Varg Veum som får oppdraget. Lille Mette vokste opp i et miljø preget av idealer om åpenhet, fellesskap og deling. Når Veum begynner å grave, er det imidlertid et flokete nett av hemmeligheter og løgner han finner. Men det skal en brutal hendelse i nåtiden til før et mønster trer frem...

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205427266

EAN 9788205427266

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 314

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 86 47 14 1 0

Bokomtaler

Herlige Varg Veum! Nok en god krim fra Staalesen! Jeg hørte boka som lydbok, lest av Lasse Lindtner. Det er en fantastisk opplevelse! Han leser så bra, på bergensk selvsagt, og gjør hele boka mer troverdig. Samtidig spiller han så mange roller, og gjør de så forskjellige, så det er nesten som å høre et radioteater!

Staalesen er flink til å beskrive, både mennesker, stemninger, landskap, følelser. Det gjør at dette er en veldig god bok, det er ikke bare krimhandlingen som er bra. Hele boka er en utrolig god leser-/lytteropplevelse.

Handlingen er ikke intens, men spenningen bygger seg opp. Overraskende slutt! Boka er best når en har med seg Veums historikk fra tidligere bøker, men er også bra alene.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Trodde jeg var lei Varg Veum, men denne var utrolig spennede :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en kjempespennende krim. Jeg hørte den som lydbok. Lasse Lindtners opplesning av denne romanen er suveren! På mesterlig vis gir han liv til hver enkelt karakter i romanen. Det blir like spennende som et kriminalhørespill. Og selvsagt skal Veum'en snakke skikkelig bergensdialekt! Persongalleriet i romanen er stort, og i siste halvdel syntes jeg det kanskje ble litt mange karakterer å forholde seg til. Men Staalesen balanserer det hele utrolig godt opp mot bokas spennende historie, så dette blir en bok, og særlig en lydbok jeg anbefaler alle krimelskere å lese/høre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Klassisk Veum. Som vanlig en fryd å lese for en gammel Staalesen-fan!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min første fullførteVarg Veum! Jeg har forsøkt meg på flere. En midt på treet bok for meg. Synes Varg blir litt tegneserie med sine stadige humoristike kommentarer- som en lett actionfilm som ikke sitter så lenge etter den er ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Bak et slitent skrivebord, så skrøpelig at det knapt nok hadde gått gjennom sensuren hos Fretex, satt en brande av en fyr, storvokst som en galte fjorten dager før ribbesesongen og like inntagende som en verkebyll i bakpartiet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg smurte stemmen min med sosionomolje.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi hadde elsket som de erfarne sjøløvene vi var, boltret oss i bassenget så godt vi kunne, men likevel med en saktmodig visshet om at dette hadde vi gjort før, dette visste vi det meste om. Når man er ung, tror man at den fysiske kjærligheten avtar med årene. Det gjør den selvfølgelig ikke. Man elsker like inderlig når man er niogfemti som da man var sytten, toogtyve eller treogtredve.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

-Her i landet har du det offentliges velsignelse til å gå til helvete for full musikk,bare du holder deg pent og pyntelig i reservatet og ikke kommer ned hit og raner gamle damer eller prostituerer deg..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Med ett var jeg tørrere i kjeften enn en avholdspredikant på danskebåten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

"rått og råde"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

egen huskeliste for bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Utenfor er hundene - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "Ingen er så trygg i fare - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "Storesøster - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "Turisten - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "De døde har det godt - åtte fortellinger om Varg Veum" av Gunnar Staalesen
 • "Mørketid - krim" av Jorun Thørring
 • "Vi skal arve vinden - kriminalroman" av Gunnar Staalesen
 • "En god sak - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Et hardt slag - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Koldbrann" av Cilla Börjlind
 • "Kronprinsen - kriminalroman" av Alexandra Beverfjord
 • "Engler i vann" av Mons Kallentoft
Alle bokanbefalinger for dette verket